Německý záložník Kroos po sezoně ukončí kariéru, jeho poslední turnaj bude domácí mistrovství Evropy

Záložník Realu Madrid Toni Kroos ukončí po domácím mistrovství Evropy ve 34 letech kariéru. Německý fotbalista ještě předtím může pošesté vyhrát Ligu mistrů, čímž by vyrovnal rekord. S Realem zatím tuto trofej vybojoval čtyřikrát a jednou s Bayernem Mnichov.

Madrid (Aktualizováno: 13:55 21. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Toni Kroos v dresu Realu Madrid

Toni Kroos v dresu Realu Madrid | Foto: Shutterstock | Zdroj: Profimedia

Real Madrid v klubovém prohlášení potvrdil, že se Toni Kroos rozhodl ukončit profesionální kariéru. 

„Toni Kroos zůstane navždy v srdcích všech našich fanoušků díky svému mistrovství ve hře a skutečnosti, že za náš dres odevzdal vše, co mohl, a je nezlomným příkladem hodnot Realu Madrid,“ prohlásil prezident klubu Florentino Pérez.

„Toni je jedním z největších hráčů v historii Realu Madrid a tento klub bude vždy jeho domovem,“ dodal Pérez.

Toni Kroos přišel do španělského velkoklubu v roce 2014 a byl klíčovým hráčem jednoho z nejúspěšnějších období více než stoleté historie Realu. Během deseti sezon nastoupil do 463 zápasů a připsal si neuvěřitelných 22 trofejí, včetně čtyř trofejí pro vítěze Ligy mistrů.

Jednou nejprestižnější klubovou trofej získal i v dresu Bayernu Mnichov, s bavorským klubem vyhrál mimo jiné třikrát Bundesligu i Německý pohár. Šestou trofej Ligy mistrů tak může zvednout už v sobotu 1. června, kdy se Real Madrid střetne s Borussií Dortmund.

S reprezentací se původně rozloučil po odloženém evropském šampionátu před třemi lety, ale se staronovým koučem Julianem Nagelsmannem se dohodl na návratu. Zatím má v národním týmu 108 startů a sedmnáct tref.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme