Los Evropské ligy: Do Plzně přijede Manchester United a Real Sociedad. Slavii čeká Bilbao, Ajax nebo Malmö

Fotbalisté Plzně v hlavní fázi Evropské ligy přivítají slavný Manchester United, Slavia se mimo jiné utká s Malmö, které v boji o Ligu mistrů vypadlo se Spartou. Oba čeští zástupci v soutěži budou mít společných hned pět z celkových osmi soupeřů - Frankfurt, PAOK Soluň, Ludogorec Razgrad, Anderlecht Brusel a Bilbao.

Monako (Aktualizováno: 14:10 30. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trofej pro vítěze Evropské ligy

Trofej pro vítěze Evropské ligy | Foto: Manon Cruz | Zdroj: Reuters

Slavia vedle Malmö nastoupí k domácím zápasům proti Ajaxu Amsterodam, Fenerbahce Istanbul se slavným portugalským trenérem Josém Mourinhem a Anderlechtu. Bruselský klub bude hostit i Viktoria, která dále kromě United přivítá ještě San Sebastian a Ludogorec.

Červenobílí se proti celku z Razgradu představí venku a stejně jako Západočeši pak budou hrát na stadionech Frankfurtu, PAOK Soluň a Bilbaa. Viktoria ve zbylém utkání na hřištích soupeřů vyzve Dynamo Kyjev v jeho domácím azylu na neutrální půdě.

Rozhodl o tom los v Monaku. Rozpis zápasů s termíny zveřejní UEFA až v sobotu. Hlavní fáze Evropské ligy začne 25. a 26. září a závěrečným osmým kolem vyvrcholí 30. ledna. Finále se uskuteční 21. května v Bilbau.

Všechny klubové soutěže UEFA včetně Evropské ligy se od této sezony budou hrát ligovým systémem se společnou tabulkou a nově také s 36 týmy místo dosavadních 32. Žádní soupeři se v hlavní fázi neutkají dvakrát, postoupí 24 celků, z toho nejlepších osm přímo do osmifinále. Na rozdíl od minulých sezon se už také nebude „propadat“ do jarní vyřazovací části nižších soutěží.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme