Španělský stratég Luis de la Fuente měl úspěchy už s mládeží. Trenér mistrů Evropy vyznává tvrdou práci

Fotbalisté Španělska mají po 12 letech další evropský titul. V Berlíně porazili Anglii 2:1. A zatímco fotbalová veřejnost chválí výkony jednotlivých hráčů, za pozornost stojí i osoba trenéra Luise de la Fuenteho.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér španělských fotbalisů Luis de la Fuente si užívá radost se svými svěřenci

Trenér španělských fotbalisů Luis de la Fuente si užívá radost se svými svěřenci | Zdroj: Reuters

Fotbalisté Španělska mají po 12 letech evropský titul. V Berlíně porazili Anglii 2:1. A zatímco fotbalová veřejnost chválí výkony jednotlivých hráčů, za pozornost stojí i osoba trenéra Luise de la Fuenteho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak dovedl trenér Luis de la Fuente španělské fotbalisty k titulu mistrů Evropy

Když v 86. minutě finálového souboje rozhodl Mikel Oyarzabal o titulu, mohl zajásat také muž, který autora vítězné trefy na trávník poslal.

Luis de la Fuente sice nemá takový světový věhlas jako jiní trenéři na tomto šampionátu, španělské národní týmy s ním ale mají vynikající bilanci - de la Fuente dovedl k výhrám na evropských šampionátech výběry do 19 i 21 let, a teď také dospělou reprezentaci.

„Za tímto úspěchem je hrozně moc práce. Nikdo nám nedal nic zadarmo. Kdybychom tu teď seděli po prohře, asi bychom tolik nechválili vývoj našeho týmu, přestože je značný. Musíme teď předat tuhle zprávu dál - jen díky tvrdé práci přichází vysněný úspěch,“ povídal po vyhraném finále trenér Španělů.

Na největší úspěch kariéry třiašedesátiletého kouče ale přitom vůbec nemuselo dojít. De la Fuente totiž v srpnu minulého roku výrazně tleskal projevu Luise Rubialese, bývalého šéfa španělské asociace, který se tehdy bránil při kauze s polibkem reprezentantky Jennifer Hermosové.

FIFA potrestala Rubialese. Bývalý šéf španělského fotbalu dostal za líbání hráčky tříletou stopku

Číst článek

Část veřejnosti volala po trenérově odchodu, ale nestalo se a morální pochybení teď de la Fuentemu ve Španělsku asi kdekdo odpustí.

Výběr z Pyrenejského poloostrova totiž na tomto Euru předváděl líbivý fotbal, vyhrál po 90 a v jednom po 120 minutách všechny zápasy.

Španělé tak zaslouženě slaví po dvanáctileté odmlce kontinentální titul - mimochodem, tentokrát má rekordní příchuť, čtvrtým úspěchem se Španělé odpoutali od letošního pořadatele z Německa.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme