Trenéři mi říkali, že bych měl víc střílet, prohlásil reprezentační záložník Provod po remíze s Belgií

Poslouchat rady trenérů se většinou vyplácí, a někdy díky tomu můžete být i za hvězdu. Vyprávět by o tom mohl záložník Lukáš Provod, který pomohl fotbalové reprezentaci gólem cennému bodu z utkání s Belgií v kvalifikaci mistrovství světa.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Provod (vlevo) slaví gól proti Belgii

Lukáš Provod (vlevo) slaví gól proti Belgii | Zdroj: Reuters

Po zápase s favorizovanou Belgií se čeští reprezentanti vážně nemají za co stydět, ba naopak – v souboji s hvězdným soupeřem obstáli a nakonec remizovali 1:1. I díky jindy bojácnému střelci Lukáši Provodovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkal Lukáš Provod na gólovou trefu proti Belgii

„Trenéř mi pořád na trénincích říkali, že mám střelu dobrou a že bych měl víc střílet. Tak jsem rád, že jsem je konečně poslechl a padlo to tam,“ okomentoval svůj gól Provod.

Ano, poslouchat, neodmlouvat a střílet na branku - jsou to evidentně dobře míněné rady a vedou k úžasným trefám.

Ta do sítě Belgie zajistila Čechům bod v souboji s nejlepším týmem světa, a taky zase trochu přizdobila už tak poutavý příběh slávistického záložníka.

„Do tváře se asi neštípu, ale je to samozřejmě krásný,“ popisoval své bezprostřední pocity po zápase čtyřiadvacetiletý záložník Slavie.

Zájem ze zahraničí

Ještě aby ne, ruku na srdce, kdo znal před rokem a půl Lukáše Provoda, toho, který teď prostřelil brankáře Thibauta Courtoise a pak se se zaťatou paží svezl po trávníku po kolenou a v náručí celého týmu slavil gól před zraky nešťastných Belgičanů.

„Lukáš dokazuje tu formu z oddílu, potom i tady v nároďáku a myslím, že tady dlouho nezůstane, protože ta jeho kvalita už je vnímaná a už se o něj určitě zajímá mnoho skautů.“ říkal reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý po zápase.

Kouč národního týmu tak minimálně naznačil, že nejsou řeči o vzestupu reprezentace jen prázdnými frázemi. Znovu potvrdit to budou chtít Češi v dalším kvalifikačním utkání v úterý ve Walesu.

David Nyč, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme