Rána pro Slavii i národní tým. Provod má utržený křížový vaz i meniskus, čeká ho dlouhá pauza

Opora fotbalové Slavie Lukáš Provod si v nedělním ligovém utkání v Olomouci přetrhl křížový vaz v koleni a poranil meniskus. Přijde tak o zbytek sezony včetně letního mistrovství Evropy. O zranění čtyřiadvacetiletého záložníka informoval na twitteru předseda představenstva pražského klubu Jaroslav Tvrdík.

Praha (Aktualizováno: 10:25 10. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník fotbalové Slavie Lukáš Provod (archivní foto)

Záložník fotbalové Slavie Lukáš Provod (archivní foto) | Foto: John Walton | Zdroj: Reuters

„Bohužel ranní vyšetření magnetickou rezonancí ukázalo přetržený přední zkřížený vaz a utržený meniskus. Lukáše čeká v nejbližších dnech operace a následně dlouhá pauza,“ uvedl pro web Slavie hlavní klubový lékař Petr Krejčí mladší.

Hložek zůstává nejhodnotnějším hráčem české ligy. V závěsu je Sima, cenovka roste i dalším slávistům

Číst článek

Podle vyjádření klubu je doba rekonvalescence v podobných případech šest až osm měsíců.

Provod střídal v duelu s Olomoucí už v 19. minutě. Ačkoliv trenér Jindřich Trpišovský vyjádřil po utkání naději, že by zranění nemuselo být tak vážné, další vyšetření ukázala opak.

„Operace v ÚVN v nejbližších dnech. Lukáši, máš naši absolutní podporu,“ napsal Tvrdík na twitteru.

Provod patřil k tahounům Slavie při cestě za ligovým titulem i během jízdy Evropskou ligou, ve které skončili sešívaní až ve čtvrtfinále. V průběhu sezony se navíc zabydlel i v reprezentaci, za kterou odehrál poslední tři duely o postup na mistrovství světa.

Ve všech třech utkáních nastoupil v základní sestavě a premiérovým gólem v národním týmu zařídil cennou remízu 1:1 s favorizovanou Belgií. S velkou pravděpodobností by ho tak neminula pozvánka od trenéra Jaroslava Šilhavého na letní Euro, které začíná za měsíc.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme