Sparta začala přípravu i s Hanckem, Kanga by chtěl delší smlouvu. Plzeň už nepočítá s Hlouškem

Bez produktivního tvůrce hry, zato s klíčovým stoperem a symbolem jarního vzestupu. Na startu přípravy pražské Sparty chyběl Guélor Kanga, jenž stále neprodloužil smlouvu, naopak hostování zatím běží Dávidu Hanckovi. První den v práci mají za sebou také v Plzni, kde už se ale rozloučili s bývalým reprezentačním obráncem Adamem Hlouškem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Sparty Praga Guelor Kanga

Fotbalista Sparty Praga Guelor Kanga | Zdroj: Profimedia

„Na prvním tréninku přípravy chybí záložník Guélor Kanga, klub předložil gabonskému záložníkovi nabídku na pokračování v ACS,“ uvedla Sparta na oficiálním webu.

Kanga v pátek během streamu na sociálních sítích se spoluhráčem Srdjanem Plavšićem řekl, že zádrhel není ve finančních požadavcích, ale v délce nabízeného kontraktu. „Problém je na straně Sparty. Chci smlouvu minimálně na dva roky, ale Sparta mi nabízí méně,“ řekl gabonský záložník.

Nejistá zůstává i situace kolem stopera Dávida Hancka. „Trénuje s týmem v rámci aktuálního hostování, které bylo s ohledem na přerušení a hlavně dohrání soutěží v průběhu léta prodlouženo do konce měsíce července. Klub dále jedná s Fiorentinou o možnostech, za kterých by obránce mohl setrvat v rudém dresu,“ uvedl klub.

Ve sparťanské rezervě jsou další nakažení. Příprava pražských ligových týmů zatím ohrožená není

Číst článek

Bulharská posila Martin Minčev i útočník Příbrami Matěj Polidar se k týmu připojí až v průběhu příštího týdne. Matěj Pulkrab, který se na konci svého úspěšného hostování v Bohemians zranil, bude muset na operaci.

Na roční hostování do Mladé Boleslavi míří další útočník Václav Drchal a Sparta bude řešit i budoucnost dalších kmenových hráčů Jiřího Kulhánka, Uroše Radakoviće a Ondřeje Zahustela.

Třetí tým uplynulého ročníku také oznámil, že všichni hráči prošli na začátku přípravy testy na koronavirus. Nákaza se u žádného hráče neprokázala, v karanténě tak zůstávají pouze hráči B-týmu.

▶️ START PŘÍPRAVY | Sparta zahájila přípravu na novou sezonu. Bližší informace o jednotlivých hráčích si přečtěte v článku. #acsparta

➡️ bit.ly/3eXFKd1

15:08 – 24. 07. 2020

5 120

V Plzni končí Hloušek a Herc

Testy na koronavirus začal přípravu i ligový vicemistr z Plzně. Trenér Adrián Guľa přivítal posily Matěje Hybše i duo z Žiliny Miroslava Káčera a Filipa Kašu, kteří s týmem už delší dobu trénovali. Svolení hledat si angažmá naopak dostali Adam Hloušek a Christián Herc, jak uvádí klubový web.

Co s příštím ročníkem fotbalové ligy? ‚Navrhnu povinné testy před každým zápasem,‘ říká Svoboda

Číst článek

Osminásobný reprezentant Hloušek v plzeňském dresu odehrál 18 utkání a vstřelil jeden gól. Levý obránce nebo záložník se do sestavy natrvalo nepropracoval, na jaře ho navíc trápila zranění.

Herc působil pod Guľou jako kapitán slovenského výběru do jednadvaceti let, v Plzni ale větší šanci nedostal. Kmenový hráč anglického Wolverhamptonu naskočil v lize pouze na 17 minut.

Přípravu ve Štruncových sadech začali i hráči, kteří se vrátili z hostování. Z Ústí nad Labem je zpět druhý nejlepší druholigový střelec Lukáš Matějka a z Českých Budějovic záložník Pavel Šulc.

Do přípravy s A týmem se zapojil také útočník Lukáš Matějka, druhý nejlepší střelec ve @FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA v minulé sezoně, kdy hostoval v Ústí nad Labem.

#fcvp

11:01 – 24. 07. 2020

1 27

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme