Nejsmutnější rekordman NHL: Perry prohrál čtyři finále Stanley Cupu za posledních pět let

Pokud byste hledali největšího smolaře v zámořské NHL, na prvním místě by se s největší pravděpodobností umístil útočník Edmontonu Corey Perry. Devětatřicetiletý Kanaďan totiž prohrál nejen letošní finále Stanley Cupu, ale za posledních pět let ještě tři další.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Corey Perry

Corey Perry | Zdroj: Profimedia

Perry zvedl nejslavnější klubovou trofej nad hlavu v roce 2007, když ještě v dresu Anaheimu Ducks se svými spoluhráči dokázali ve finále porazit Ottawu. To bylo ale naposledy.

Přestože měl hbitý útočník ještě několik dalších šancí, vždy mu příležitost proklouzla takzvaně mezi prsty. Rodák z Haileybury se tak v NHL stal neslavným rekordmanem. Přestože za tu dobu vystřídal ještě další čtyři celky, ani jednou neuspěl.

Za Anaheim odehrál Perry celkem 14 sezon a poté, co byl v roce 2019 uvolněn ze smlouvy a stal se tak volným hráčem, získal ho do svých řad Dallas. Právě s týmem z Texasu podlehl ve finále 2:4 Tampě.

Perryho další kroky zamířily do Kanady a s Montrealem se překvapivě znovu dokázal prodrat až do finále. Tam však Canadiens nestačili na Tampu a v poměru 1:4 na zápasy mohl Perry těžce kousat další neúspěch.

Ani Montreal nebyl ale pro Perryho finální destinací a tak zakotvil v Tampě, která toužila po stanleycupovém hattricku. Do finále se sice mužstvo dostalo, ale v něm padlo v poměru 2:4 s Coloradem a nešťastník Perry tak znovu jen pozoroval, jak trofej zvedá nad hlavu soupeř.

V Tampě však ještě pro sezonu 2023/2024 setrval, ale v ní se s klubem s modrými dresy a bílými blesky do finále ani nedostal. Nad jejich síly bylo Toronto hned v úvodním kole vyřazovací části.

Následně si Perryho vyhlédlo Chicago a odtud navíc v průběhu sezony putoval ještě do Edmontonu. Jakoby mu osud ale skutečně nepřál, protože ačkoliv Oilers do finále došli a v jednu chvíli dokázali srovnat sérii na 3:3 na zápasy, z historického triumfu se radovala nakonec Florida.

Perry tak prohrál čtvrté finále za posledních pět sezon v nejslavnější hokejové lize světa.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme