Do nominace hokejistů na olympiádu se dostalo šest nováčků, nechybí Martin Erat s Romanem Červenkou

Trenér hokejové reprezentace odtajnil nominaci na olympijské hry. Do sestavy se dostali i dva účastníci minulé olympiády, Martin Erat s Romanem Červenkou. Prvně jmenovaný bude i kapitánem českého týmu. V Jandačově výběru je i šest nováčků.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle Josefa Jandače trvalo dlouho vybrat tým. Konečný verdikt trenéři udělali až po nedělním extraligovém kole.

Nominace ještě není konečná. Hráče čeká ještě velký počet zápasů, a tak má trenérské vedení národního týmu seznam náhradníků.

Nominace hokejistů na ZOH v Pchjongčchangu 2018

Brankáři: Patrik Bartošák, Pavel Francouz, Dominik Furch Obránci: Michal Jordán, Jan Kolář, Tomáš Kundrátek, Vojtěch Mozík, Jakub Nakládal, Ondřej Němec, Adam Polášek, Ondřej Vitásek Útočníci: Tomáš Birner, Roman Červenka, Martin Erat, Milan Gulaš, Roman Horák, Petr Koukal, Jan Kovář, Dominik Kubalík, Tomáš Mertl, Lukáš Radil, Michal Řepík, Jiří Sekáč, Michal Vondrka, Tomáš Zohorna.

Na postu brankáře se budou střídat Pavel Francouz, který absolvoval poslední několik velkých turnajů jako jednička, a nejspíš Dominik Furch. Ti oba hrají v KHL. Třetím bude Patrik Bartošák z Vítkovic. Ten se představí na své první velké reprezentační akci.

V obranné řadě bude Jandač spoléhat spíše na zkušenosti. Do výběru se dostali například Ondřej Němec z Komety Brno a také Michal Jordán z Chabarovsku.

Mezi útočníky se dokázal prosadit Dominik Kubalík, který byl před svým listopadovým odchodem do Švýcarska nejlepším střelcem extraligy. Toho současného Tomáše Mertla vybral Jandač také.

V týmu je i šestice hráčů, kteří dosud nestartovali na žádné velké mezinárodní akci. Mimo Mertla, Kubalíka a Bartošáka ještě Milan Gulaš z Plzně. Dále obránci Vojtěch Mozík z Podolsku, Adam Polášek ze Soči.

Kapitánem se stane Martin Erat z Komety Brno, tedy nejzkušenější hráč z celého výběru a účastník už tří olympiád a majitel bronzové medaile z Turína 2006.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme