Pešán zůstává trenérem reprezentace. Svaz ale posílil pravomoci manažera Nedvěda

Trenérem české hokejové reprezentace zůstává po neúspěšném mistrovství světa v Rize Filip Pešán a pokračuje i s asistenty Martinem Strakou a Jaroslav Špačkem. Na pozici trenéra brankářů setrval Zdeněk Orct. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje na mimořádném jednání rozhodl také o pokračování generální manažera Petra Nedvěd a tento post bude mít nově rozšířené pravomoci.

Praha (Aktualizováno: 17:26 22. 6. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán

Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán | Foto: DAVID W CERNY | Zdroj: Reuters

Výkonný výbor jednomyslně schválil model, ve kterém nese zodpovědnost za složení realizačního týmu a nominaci hráčů generální manažer.

„Jeho návrh na složení realizačního týmu bude i nadále podléhat schválení výkonným výborem ČSLH, nominace budou vznikat ve spolupráci generálního manažera s trenérem a asistenty s tím, že rozhodující slovo má generální manažer. Trenér s asistenty se budou věnovat především vedení tréninků, sestavě a koučování mužstva při utkáních,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Stahování vlajky, mimika trenéra Pešána, ‚hnus‘ i naděje. Jaké bylo mistrovství světa v hokeji 2021?

Číst článek

O přechodu na zámořský model diskutujeme již několik sezon a jsem rád, že výkonný výbor, stejně jako členové stávajícího realizačního týmu, tento návrh podpořili. Ze všech rozhovorů, které jsem v tomto směru vedl, je zřejmá vůle ke spolupráci a ochota k ní v maximální míře přispět, uvedl prezident ČSLH Tomáš Král.

Nedvědův realizační tým na pozici trenérů se oproti minulé sezoně nezměnil. Ještě v průběhu prázdnin bychom rádi uspořádali schůzku s hráči, kteří připadají v úvahu pro nominaci na olympijský turnaj, uvedl Nedvěd.

Pešán, který působí od sezony 2019/20 jako svazový šéftrenér, převzal národní tým loni. Na mistrovství světa v Rize s ním skončil po vyřazení ve čtvrtfinále s Finy na sedmém místě a v Euro Hockey Tour druhý. Výkonný výbor na mimořádném jednání se právě průběhem, výsledky a výkony na MS zabýval.

Vystoupení včetně vyřazení ve čtvrtfinále a celkového umístění vyhodnotil jako neúspěšné, a to zvlášť s přihlédnutím k předchozím částem sezony, složení týmu a výkonům, které předváděl na Českých hokejových hrách. Diskuse se týkala mimo jiné změn v sestavě, hry speciálních týmů, zapojení hráčů, kteří se připojili bezprostředně před šampionátem, sehranosti nebo lídrovství v mužstvu, stojí v tiskové zprávě.

Český optimismus a jen dva správné tipy. Jak odhadovali mistrovství světa čtenáři iROZHLAS.cz?

Číst článek

V nadcházející sezoně bude Pešán chystat tým na olympijské hry v Pekingu a světový šampionát ve Finsku.

Všichni jsme se v uplynulých dnech sešli a domluvili na spolupráci, kterou teď posvětil i výkonný výbor ČSLH. Sezona bude výjimečná tím, že nás čekají dva vrcholy. Naším úkolem bude spojit síly, abychom na obou turnajích uspěli a jsem přesvědčen, že nové rozdělení pravomocí a zodpovědnosti k tomu přispěje, prohlásil Pešán.

ℹ️ @BK Havlíčkův Brod povede také v následující sezoně jako hlavní trenér stávající kouč Filip Pešán, pokračují i jeho asistenti Martin Straka s Jaroslavem Špačkem a trenér brankářů Zdeněk Orct. Generální manažer Petr Nedvěd bude mít širší pravomoce: hokej.cz/pesan-zustava-…

17:04 – 22. 06. 2021

5 125

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme