Rozhodnu v prodloužení, předpověděl autor zlatého gólu ve finále mistrovství světa Paul. A stalo se

Hokejisté Kanady jsou mistry světa. Ve finále šampionátu v Rize porazili Finsko 3:2 v prodloužení. V čase 66:26 rozhodl Nick Paul. Před šampionátem byl však tým s javorovým listem ve znaku svými vlastními fanoušky podceňován.

Riga Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Kanady se radují z rozhodujícího gólu do finské sítě ve finále mistrovství světa

Hokejisté Kanady se radují z rozhodujícího gólu do finské sítě ve finále mistrovství světa | Zdroj: Reuters

Rozhodnu v prodloužení! Tohle řekl spoluhráčům před finálovým zápasem hokejového mistrovství světa kanadský útočník Nick Paul. A jeho předtucha se později skutečně naplnila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak zhodnotil světový šampionát autor rozhodujího gólu Kanady ve finále s Finskem

„S Connorem Brownem si rozumíme a věděli jsme, že když spolu budeme na ledě při hře tří proti třem, máme velkou šanci, a stalo se něco fakt bláznivého. Před zápasem jsem mu říkal, že rozhodnu v prodloužení,“ prozradil nevěřícně autor zlatého gólu Paul.

Nedávali jim šanci

Kanaďané oplatili Finsku finálovou prohru z posledního šampionátu. Přitom málem nepostoupili ze skupiny. Po několika prohrách v úvodu je do čtvrtfinále poslala až výhra Německa nad Lotyšskem.

„Pamatuji si přesně, co se dělo, když v Kanadě ohlásili sestavu. Nedávali nám šanci, fanoušci nebyli nadšení z nominace, všechno bylo špatně a k tomu ten nepovedený začátek turnaje. A teď se na to podívejte, na konci máme zlato,“ usmíval se autor první branky Kanady ve finále Maxime Comtois.

Šampionát v Rize přinesl hodně překvapivých výsledků, ale na jeho konci zvedli nad hlavu pohár pro vítěze hráči nejúspěšnější země historie mistrovství světa. Za rok bude Kanada v roli obhájců zlatých medailí na šampionátu ve Finsku.

Petr Kadeřábek, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme