Český hokejový tým na zápas s Finskem připravuje hlavně první dva útoky, chce si tvořit více šancí

Hokejová reprezentace má před sebou o víkendu dva zápasy Karjala Cupu v Helsinkách. Po úvodní prohře se Švédy minimálně pro příští utkání s domácími Finy nebude favoritem. Co může být malé plus, je to, že Češi měli o den víc na trénink.

Helsinky Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Filip Pešán na tréninku české hokejové reprezentace

Trenér Filip Pešán na tréninku české hokejové reprezentace | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Po prohře člověk úplně nechce moc dlouho trávit čas bez dalšího zápasu, takže já bych spíš přivítal, kdybychom hráli hned ve čtvrtek,“ říkal ještě v Linköpingu po středeční prohře prohře s domácími Švédy trenér národního týmu Filip Pešán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si komentáře českých trenérů a Filipa Chlapíka před zápasem s Finskem

Češi od té doby stihli dva delší tréninky, jeden ještě ve Švédsku, druhý v pátek v Hartwall Areně. Sestava se mění jen minimálně, a tak spolu budou dál hrát parťáci ze Sparty v jednom útoku - David Kaše, Michal Řepík a Filip Chlapík. 

„Můžeme hrát lépe než proti Švédsku, byl to náš první zápas. Něco jsme si k tomu řekli, takové detaily, co bychom chtěli hrát, abychom se udrželi v útočném pásmu a vytvořili si gólové šance,“ říká Chlapík.

Jedna z věcí, kterou trenéři svým svěřencům vyčítali, bylo to, že se hráči nedokázali v útočné třetině dostat do nadějných a nebezpečných střeleckých pozic. V útoku tří Sparťanů není pevně dané, kdo má být ten, kdo šance připravuje a kdo je jasný střelec. V něčem to ale pro tuto trojici nové může být. I když spolu hrají v klubu, v jednom útoku za Spartu nenastupují.

2:15

Lakatoš se po návratu do Vítkovic sehrává se spoluhráči, o angažmá ve Finsku se mu mluví těžko

Číst článek

„Většinou je to tak, že se bavíte o těch situacích s jednou lajnou. S Davidem už jsem nějaké zápasy odehrál, s Řepou jen jeden, ale i tak se bavíme, ve Spartě jsme spolu na přesilovkách a tušíme, co od toho druhého čekat,“ říká Chlapík.

Češi dali zatím na turnaji jeden gól, dal ho právě Sparťan Chlapík. Proti domácím Finům by se mohla prosadit třeba i další formace, ve které hrají Matěj Blümel, Matěj Stránský a Michael Špaček. Poslední jmenovaný sice nebyl na tréninku ve Švédsku, dneska už na led Hartwall Areny naskočil.

A právě tahle trojka by také mohla být nebezpečná. „V loňském ročníku si vytvářeli hodně šancí, dávali možná nejvíc gólů v přesilovkách, hlavně ta dvojička Stránský se Špačkem. Je těžké je trhat, jsou to lídři, na které se můžeme spolehnout v každém zápase,“ říká asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Jak se povede českému týmu komplet - nejen při pohledu na dva z útoků - začneme zjišťovat v sobotu v 17.00, kdy začne utkání Finsko - Česko.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme