Litvínov v podkrušnohorském derby porazil Karlovy Vary 5:2, Pardubice otočily zápas s Vítkovicemi

Hokejisté Litvínova porazili v 5. kole extraligy Karlovy Vary 5:2 a jsou i nadále jediným týmem v soutěži, který ještě neztratil ani bod. Hokejisté Pardubic zvítězili v 5. kole extraligy ve Vítkovicích 4:3, když utkání otočili třemi góly v poslední desetiminutovce. Obrat během šesti minut završil v čase 55:03 vítěznou trefou Tomáš Vondráček. Domácí po třech utkáních nebodovali. Dynamo se posunulo na druhé místo tabulky.

Litvínov (Aktualizováno: 20:42 27. 9. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj v předbrankovém prostoru v zápase Litvínova s Karlovými Vary

Souboj v předbrankovém prostoru v zápase Litvínova s Karlovými Vary | Foto: Jan Šťastný | Zdroj: ČTK

Verva rozhodla o výhře v podkrušnohorském derby již v první třetině, ve které si vypracovala třígólový náskok. Dvě branky vstřelil Petr Koblasa, tři asistence si připsal Matúš Sukeľ.

1:50

S mistrovstvím světa se to nedá srovnávat. I tak se těším na domácí fanoušky, říká Palát o NHL v Praze

Číst článek

Zápas začal ve velkém tempu, Západočeši otevřeli skóre kuriózně už ve 2. minutě. Útočník Kupčo nahodil puk zpoza branky a od útočníka Havelky se puk odrazil za záda gólmana Zajíčka. Vedení hostům vydrželo pouhých 10 sekund, domácí vyrovnali hned z prvního útoku po rozehrání. Koblasa se z křídla natlačil před Grígera a bekhendem překonal Frodla; nejlepší loňský střelec Litvínova se trefil poprvé v sezoně.

Hladoví domácí ještě do konce úvodní třetiny nasázeli další tři góly. Zeman skóroval bombou od modré čáry, Koblasa po ráně z prostoru mezi kruhy a McIsaac zblízka po pěkné akci Ondřeje Kašeho. Severočeši svého rivala v první části přestříleli 23:7, a kdyby Jurčík při sólu neorazítkoval jen horní tyčku, mohlo být jejich vedení ještě výraznější.

Do druhé třetiny se už místo Frodla postavil do karlovarské branky Hamalčík, letos poprvé v extralize. I on záhy kapituloval, to když nechytil švih Zileho zpoza levého kruhu. Prosadila se i Energie, její gól museli rozhodčí řešit u videa. Koffer se po buly natlačil před branku, vystřelil z úhlu a u tyčky, kde Zajíček nechal mezírku, si puk sám i dorazil.

Poslední dvacetiminutovka se odehrála už přece jen v klidnějším tempu. Fanoušci, kterých se sešlo přes pět tisíc, se i tak bavili. V závěru Zimním stadionem Ivana Hlinky obíhala mexická vlna a zněl skandovaný potlesk. Další gól už ale nepadl.

1:25

Trenéři mi dávají prostor. Konečně to tam padlo, říká Hyka po dvougólovém večeru v Budějovicích

Číst článek

Pardubický obrat

Ráz utkání zásadně určovaly přesilovky. Domácí měli v prvním dějství tři vyloučené a hosté toho využili k trvalému tlaku, šancím a výrazné střelecké převaze. Kousalovu možnost ještě obětavým zákrokem překazil Demel. V 16. minutě se ale při hře pět na čtyři do křížné Kousalovy přihrávky z pravého kruhu bez přípravy opřel Radil a Pařík, který poprvé v sezoně mezi tyčemi nahradil Klimeše, neměl nárok. Východočeši, jimž opět scházel útočník Sedlák, měli v první dvacetiminutovce navrch - na střely na branku vyhráli 14:2.

Jenže ve druhé části se karta obrátila. Ještě před koncem první třetiny byl vyloučen Vála a zkraje druhé části přesilovku zužitkoval Barinka, kterému zpoza brány ideálně přihrál Roberts Bukarts.

Pardubice ve druhé části přišly o dominanci a tempo, a to především vinou čtyř vyloučení. Ostravané zatím v této sezoně mají výborné přesilovky a Východočeši se o tom podruhé přesvědčili v 33. minutě. Barinkovu přihrávku si do vlastní brány usměrnil Šustr. Sudí u videa ještě prohlíželi Barinkovo hraní vysokou holí, ale gól uznali.

Jednu z ojedinělých šancí hostů ve druhé části Zohorna nevyužil a 32 sekund před koncem třetiny při hře pět na pět z brankoviště dotlačil puk potřetí za Willa Nellis. Domácí vedli 3:1.

I v úvodu třetí třetiny byly Vítkovice nebezpečnější. Roberts Bukarts a Abdul mohli vedení ještě zvýšit, ale Will svůj tým podržel, což byl odrazový můstek pro závěrečnou ofenzivu Pardubic. Radil po Barinkově ztrátě v obranném pásmu ranou pod břevno snížil na 2:3 a probuzení hosté v 53. minutě zásluhou Kauta v přesilovce i vyrovnali.

Ale i to bylo Pardubicím málo. Jejich tlak v 56. minutě zužitkoval Vondráček. Z těžkého úhlu po ledě mezi betony prostřelil Paříka a tým, ve kterém vloni část sezony hostoval, poslal do kolen.

Ostravané v závěru odvolali gólmana, ale i při hře šest na pět už Východočechy nedostali do problémů.

5. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (4:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Koblasa (M. Sukeľ, McIsaac), 11. D. Zeman (Hlava), 15. Koblasa (Zile, M. Sukeľ), 19. McIsaac (O. Kaše), 25. Zile (Baláž, M. Sukeľ) - 2. Kupčo, 35. Koffer. Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Hynek, Dědek. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 5110.

 

HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 3:4 (0:1, 3:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 22. Barinka (Roberts Bukarts, Abdul), 33. Barinka (Hladonik), 40. Nellis (Yetman, Abdul) - 16. Radil (Kousal, Hájek), 50. Radil (R. Kousal, D. Musil), 53. Kaut, 56. Vondráček. Rozhodčí: Ondráček II, Šír - Ondráček I, Zíka. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. Diváci: 5847.

 

HC Kometa Brno - HC Olomouc 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 20. Marcinko (K. Pospíšil, Ščotka) - 27. Kunc (T. Černý), 44. Orsava (Škůrek), 48. Fridrich (Nahodil, Ondrušek). 60. Kohout. Rozhodčí: Cabák, Stano - Axman, Blažek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 6624.

 

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Junttila (F. Pavlík, Lakatoš), 26. Fořt (J. Stránský, Bernad), 50. Čajka (Junttila, Lakatoš), rozhodující sam. nájezd Bernad - 7. Addamo, 45. Marinčin (Hrehorčák, Čacho), 54. L. Hudáček (Daňo, A. Nestrašil). Rozhodčí: Šindel, Květoň - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 3521.

 

Mountfield Hradec Králové - Rytíři Kladno 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 22. T. Pavelka (Šťastný, Jergl), 37. Pour, 57. A. Novotný (Pour, Štohanzl), 60. Perret (Tamáši) - 23. Melka (Pietroniro, Jarůšek), 44. Hults (Jarůšek, Tralmaks). Rozhodčí: Hribik, Zeliska - Štěpánek, Thuma. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 5061.

 

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Derner (Faško-Rudáš, Filippi) - 1. Söderlund (Lev, Lalancette), 62. Rubins. Rozhodčí: Pražák, Barek - Frodl, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 4297.

ČTK, lbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme