Filip Zadina rozhodl v prodloužení o výhře Detroitu, v přípravě se trefil i Andrej Šustr z Anaheimu

Osmnáctiletý český hokejový útočník Filip Zadina rozhodl ve středečním přípravném utkání o výhře Detroitu na ledě Bostonu 3:2 v prodloužení. Za poražené se trefil David Pastrňák. K vítězství Anaheimu 7:4 nad Los Angeles přispěl gólem obránce Andrej Šustr.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Zadina

Filip Zadina | Zdroj: Facebook/Halifax Mooseheads

Skóre utkání v Bostonu otevřel ve 23. minutě Pastrňák tečí střely Stevena Kampfera od modré čáry. Bruins vzápětí získali vedení 2:0, ale Red Wings ještě ve druhé třetině vyrovnali. Po 24 sekundách nastavení rozhodl Zadina, který z pravého kruhu proměnil ideální přihrávku Lukea Glendeninga.

Brankář Pavel Francouz se poprvé představil v dresu Colorada, pomohl mu k výhře nad Las Vegas

Číst článek

Zadina, jehož draftoval Detroit letos celkově na šestém místě, si v pátém startu v přípravě vylepšil bilanci na dvě branky a jednu asistenci.

„Zlepšuji se každý zápas. Chci v každém hrát. Zvykám si a učím se od spoluhráčů. Je to rychlé, ale je to pro mě dobré, protože chci v této sezoně hrát NHL,“ doplnil Zadina.

V duelu v Bostonu nastoupilo celkem pět českých hokejistů. Se Zadinou se z výhry radovali obránci Filip Hronek a Libor Šulák a útočník Martin Frk.

Šustr si po první asistenci při pondělní výhře nad Arizonou (4:2) připsal i premiérovou trefu v dresu Anaheimu. Sedmadvacetiletý zadák, který celou dosavadní kariéru v NHL strávil v Tampě Bay.

V červenci podepsal jako nechráněný volný hráč s Ducks roční kontrakt, ve 13. minutě střelou od modré čáry zvýšil na 2:0.

Po jedné asistenci si připsali útočníci Martin Kaut z Colorada a Dominik Simon z Pittsburghu. Osmnáctiletý Kaut, jehož Avalanche draftovali letos v prvním kole na 16. pozici, při porážce s Dallasem 1:3 asistoval ve 14. minutě u vedoucí branky Tye Lewise.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme