Vstupenky na zápas NHL v Praze už oficiálně nejsou, o tisíce korun dráž je nabízí už jen překupníci

Rychle zmizely, ale pak se zase objevily, jen s o poznání vyšší cenou. Lístky na nejlepší hokejovou ligu světa, která se bude hrát v říjnu v Praze, jsou k sehnání, ale jen serverech, které je přeprodávají.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Philadelphia a Chicago se v Praze utkají 4. října

Philadelphia a Chicago se v Praze utkají 4. října | Foto: Patrick Gorski-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Předprodej na pražský zápas NHL mezi Chicagem Blackhawks a Philadelphií Flyers začal v devět hodin, ve virtuální frontě na serveru, který má oficiální prodej vstupenek na starosti, se začaly „řadit“ tisíce lidí.

NHL se po letech objeví v Česku. Philadelphia a Chicago v Praze 4. října zahájí svou sezonu

Číst článek

Z 9000. místa ve frontě jsem se dostal asi za čtvrt hodiny na řadu, ale ani v tu chvíli nebylo vyhráno. Pokud nějaké vstupenky zbyly, nemuselo je jít označit k zakoupení, zájem byl příliš velký. Po hodině bylo vyprodáno a z nezaplacených rezervací se objevují průběžně jen jednotlivá volná místa.

Pár minut po deváté hodině, kdy se otevřel prodej, už byly lístky k dispozici na serverech, které vstupenky přeprodávají. Lístky jsou výrazně dražší, většinou o tisíce korun. K dispozici tak sice jsou, ale ne oficiálně.

Vstupenky, které stály oficiálně dva tisíce korun, se tak dají pořídit za pět tisíc. Nejdražší kategorie vstupenek, který stály původně osm tisíc korun, atakuje dvacetitisícovou hranici.

Oficiální prodejce s překupníky mnoho neudělá, jeho starostí je pouze samotný prodej lístků a dál se omezuje na apel zákazníkům, aby lístky neoficiální cestou nepořizovali.

‚Víc štěstí při nákupu‘

Před serverem Viagogo nedávno varovala i česká obchodní inspekce, která zaznamenala zhruba čtyřicet stížností. Týkaly nejčastěji navyšování ceny vstupného během objednávky, nemožnosti stornovat transakci, ale také zakoupení neplatných vstupenek či nevrácení peněz za vstupenku na zrušený koncert.

Radiožurnál kontaktoval zástupce jednoho z přeprodejních serverů z Nizozemska. Podle jeho vyjádření vstupenky kupují jako každý jiný na internetu a není to tak, že by lístky kupovali od lidí a pak je přeprodávali. Jen „prostě měli asi víc štěstí při nákupu.“

Příští sezona NHL začne v Praze 4. října ve 20 hodin v Praze. V Libni se utkají hokejisté Philadelphie a Chicaga. Kluby NHL zavítají do Prahy potřetí v historii. Naposledy se v české metropoli hrály duely základní části nejslavnější hokejové soutěže v roce 2010.

V dresu Flyers nastupují brankář Michal Neuvirth, obránce Radko Gudas a útočník Jakub Voráček. Na farmě v AHL bojuje o šanci v prvním týmu David Kaše. Do kádru Blackhawks patří útočník David Kämpf, kterému stejně jako Neuvirthovi končí po této sezoně smlouva.

František Kuna, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme