Pardubice dál vedou hokejovou Ligu mistrů. Ve druhém zápase porazily Tapparu Tampere 5:1

Pardubičtí hokejisté vyhráli i druhý zápas v Lize mistrů, když na domácím ledě zdolali Tapparu Tampere 5:1. Vítězství zařídilo svými góly pět různých útočníků, dvě asistence zaznamenal Roman Červenka. Dynamo navázalo na čtvrteční výhru nad maďarským Fehérvárem.

Pardubice (Aktualizováno: 21:38 7. 9. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubičtí hokejisté slaví výhru v Lize mistrů nad Tapparou Tampere

Pardubičtí hokejisté slaví výhru v Lize mistrů nad Tapparou Tampere | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Branku Dynama tentokrát hájil Roman Will, který vystřídal Tomáše Vomáčku. Vynucenou změnou byla absence zraněného útočníka Jiřího Smejkala, v pardubické sestavě se místo něj objevil Robin Kaplan.

Smejkala v první formaci nahradil Martin Kaut, jenž v jedenácté minutě vstřelil úvodní gól zápasu. Po Červenkově pasu přebruslil protihráče a přesně zakončil. Podruhé se Dynamo prosadilo na začátku druhé třetiny. Během pardubického oslabení vybojoval Matej Paulovič puk u zadního mantinelu a předložil ideální nahrávku Tomáši Zohornovi.

Pardubičtí hráči byli aktivnější, což potvrdil i Lukáš Radil, který skóroval v přesilovce. Ve 32. minutě po další Červenkově přihrávce zblízka zakončil Lukáš Sedlák a zvýšil na 4:0. Ve 47. minutě Robert Kousal vybojoval puk a překonal brankáře Juhu Metsolu popáté.

Hosté se poprvé prosadili až během přesilovky v 54. minutě, kdy se trefil Julius Mattila. V příštím týdnu odehrají Pardubice další dva zápasy v Německu proti Eisbären Berlín a Straubingu.

Výsledky hokejové Ligy mistrů:

HC Dynamo Pardubice - Tappara Tampere 5:1 (1:0, 3:0, 1:1):

Branky a nahrávky: 11. M. Kaut (Červenka), 24. T. Zohorna (Paulovič), 29. Radil (Hájek, Herčík), 32. L. Sedlák (Červenka), 47. R. Kousal - 54. Mattila (Savinainen, Räsänen). Rozhodčí: Ondráček II, Šindel - Hynek, Ondráček I. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5769.

Sestava Pardubic: Will - Čerešňák, Hájek, Šustr, T. Dvořák, D. Musil, Vála, Hrádek - M. Kaut, L. Sedlák, Červenka - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Vondráček, Poulíček, Mandát - Herčík, Paulovič, Kaplan. Trenér: Zadina.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme