‚Silnější vyhrává a slabší jede domů.‘ Němečtí fanoušci v Kazani vstřebávali konec na šampionátu

Obrovské zklamání na jedné straně a výbuchy nekontrolovatelného nadšení na straně druhé - tak reagovali němečtí a jihokorejští fanoušci na porážku německého mužstva na fotbalovém mistrovství světa v Rusku. Zápas, jehož výsledek Německo ze šampionátu vyřadil, se hrál v Kazani, hlavním městě Tatarstánu.

Kazaň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zatímco mladší němečtí fanoušci dávali nespokojenost najevo hlasitě až do rána, ti starší to vzali opravdu sportovně - jako manažeři Reinhold a Willy, kteří do Ruska přijeli odněkud z Hesenska.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Silnější vyhrává a slabší jede domů. Je to sport.‘ Němečtí fanoušci v Kazani vstřebávali konec na šampionátu

„Opouštíme světový pohár zaslouženě. Tým hrál velmi špatně, a proto musíme domů, což je správné. Nebyli dost rychlí a od první minuty postrádali vítězného ducha. A pokud tohle nemáte, mažete domů. Já hned zítra, ale tak jsem si to naplánoval. Kamarád zůstává,“ říkal Reinhold.

„Mám rád fotbal a chci vidět různé týmy. Sledovali jsme různé zápasy na různých stadionech, abychom měli srovnání. Němci opravdu neměli žádný zápal, nebojovali dostatečně. Naší silnou stránkou bývá spojení techniky s bojovným duchem. Tentokrát technika sice byla, ale bojovný duch chyběl. Netlačili na góly. Silnější vyhrává a slabší jede domů. Je to sport,“ dodal Willy.

Výsledek utkání mezi Německem a Jižní Koreou zarazil asi nejen Němce, ale všechny, kteří se na to dívali přímo v Kazani na stadionu nebo ve fanzoně. Německo tu mělo fanoušky dokonce i mezi Rusy.

„Ta německá prohra, to je možná nemoc světových šampionů. Vezměte si například Španělsko, které také bývalo na špici a pak kleslo téměř až na dno. Německo by mohlo hrát lépe, ale mnohé jeho hvězdy už z týmu odešly - třeba Klose nebo Schweinsteiger. Nebo je to špatnou prací trenéra, který zpychnul. Třeba jim všem ty úspěchy zamotaly hlavu. Prohru s takovým soupeřem, jako je Jižní Korea, to jsme vůbec nečekali,“ přiznávají projektanti Artur a Remi, kteří fandí nejen Německu, ale také Rusku a Chorvatsku.

Korejců se na jejich pocity po výhře nad Německem ani nebylo třeba ptát. Z jejich oslavných chorálů bylo jasné, jak asi vítězství prožívají.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme