Olympiáda pro Krejčíkovou končí. V deblech neustály se Siniakovou čtvrtfinále, tu čeká ještě finále v mixu

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková podlehly ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Paříži ruským hráčkám v neutrálních barvách Miře Andrejevové a Dianě Šnajderové 1:6, 5:7 a tři roky staré zlato z Tokia neobhájí. Do semifinále čtyřhry se dostaly jen Karolína Muchová a Linda Nosková. V boji o finále neuspěli Tomáš Macháč a Adam Pavlásek, kteří tak budou hrát o bronz.

Aktualizováno Paříž (Aktualizováno: 19:31 1. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková prohrály ve čtvrtfinále čtyřher

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková prohrály ve čtvrtfinále čtyřher | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletá Siniaková s Macháčem v semifinále ve smíšené čtyřhře porazila kanadským pár Félix Auger-Aliassime a Gabriela Dabrowská 6:3 6:3. V pátek budou usilovat o zlato v duelu s Zhizhenem Zhangem a Xinyu Wangovou z Číny. Pro Krejčíkovou, která ve středu dohrála také ve čtvrtfinále dvouhry, turnaj skončil.

Turnajové dvojky Krejčíková se Siniakovou, které obnovily spolupráci speciálně kvůli obhajobě olympijského zlata, doplatily na 34 nevynucených chyb a prohrály za hodinu a půl. V závěru druhého setu sice odvrátily tři mečboly, při tom čtvrtém ale neuspěly.

1:38

Pořádně jsem to obrečela, říká tenistka Krejčíková o vypadnutí ve čtvrtfinále olympijské dvouhry

Číst článek

První sada utekla českým tenistkám hned v úvodu, kdy přišly dvakrát o servis a ztrátu 0:5 už nedohnaly. Také ve druhé sadě získaly první brejk Šnajderová s Andrejevovou. Za stavu 4:5 se Siniakové a Krejčíkové podařilo odvrátit na returnu dva mečboly a vynutit si pokračování. Siniaková ale poté servis neudržela a Rusky si vypracovaly při podání Andrejevové další dva mečboly. Ten druhý a čtvrtý v zápase pak využily.

Karolína Muchová a Linda Nosková odvrátily tchajwanské dvojici Sie Šu-wej, Tsao Čch'-a-i mečbol a zvítězily po dalším obratu 1:6, 6:4 a 14:12. Boj o bronz čeká Tomáše Macháče a Adama Pavláska, kteří v semifinálovém deblu nestačili na turnajové čtyřky Američany Austina Krajicka a Rajeeva Rama 2:6, 2:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme