Hokejisty ve čtvrtfinále čekají Američané, tým USA nedal šanci Slovákům

Čeští hokejisté se ve čtvrtfinále olympijského turnaje utkají s výběrem USA. Američané v osmifinále podruhé na turnaji porazili Slováky, tentokrát 5:1. Čtvrtfinálový zápas proti zámořskému soupeři sehrají Češi ve středu od čtyř hodin a deseti minut ráno českého času.

Pchjongčchang, Kangnung (Aktualizováno: 7:22 20. 2. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američan Mark Arcobello slaví gól na 3:0

Američan Mark Arcobello slaví gól na 3:0 | Foto: Damir Sagolj | Zdroj: Reuters

Čeští hokejisté měli místo osmifinále volno. Jako vítězové skupiny A postoupili přímo do čtvrtfinálového zápasu a po nepovinném tréninku, kterého se zúčastnili pouze náhradníci, sledovali osmifinále USA – Slovensko. Českým čtvrtfinálovým soupeřem se po výhře 5:1 stali Američané.

'Je dobře, že jsme se vyhnuli osmifinále, kde člověk nikdy neví, co se může stát,' říká obránce Nakládal

Číst článek

Zápas je na programu ve středu od čtyř hodin a deseti minut ráno českého času. Češi hráli se stejným soupeřem před čtyřmi lety v Soči, tehdy vypadli po porážce 2:5.

Američané a Slováci se na turnaji utkali už podruhé. Zápas ve skupině vyhrál tým USA 2:1 a zvládl i vyřazovací souboj. Rozhodl povedený úvod druhé třetiny, kdy bezbrankový stav změnil 21letý student harvardské univerzity Ryan Donato.

O chvíli později hráli v modrém hrající reprezentanti Spojených států dvojnásobnou přesilovku po vyloučeních Nagye a Čajkovského. Výhodu pěti proti třem využil po 18 sekundách James Wisniewski.

Potřetí inkasoval gólman pražské Sparty Ján Laco ve 34. minutě z hole Marka Arcobella a přestože Čerešňák o chvíli později snížil na 1:3, obrat se Slovákům nepovedl.

Tři minuty před koncem zvýšil v přesilové hře Ryan Donato už na 5:1, levé křídlo třetí americké formace dalo Slovákům během dvou utkání čtyři góly a je nejlepším střelcem týmu USA na turnaji.

Slováci naopak nedokázali navázat na úvodní senzační výhru nad olympijskými sportovci z Ruska a po třech porážkách v řadě se s turnajem loučí.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu:
Hokej (Kangnung):
Muži - osmifinále:
USA - Slovensko 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 22. Donato (Gilroy, Terry), 23. Wisniewski (Terry), 34. Arcobello (Terry), 50. Roe (Little, O'Neill), 57. Donato (Wisniewski) - 37. Čerešňák (Graňák, Nagy). Rozhodčí: Rantala, Salonen - Suominen (všichni Fin.), Pihlblad (Švéd.). Vyloučení: 4:4, navíc Čajkovský (Slovensko) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 6391.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme