Prostě jsem to netrefil. Doufám, že mě to nakopne do mixu, věří Drahonínský po konci ve čtvrtfinále

Lukostřelec David Drahonínský v Paříží neobhájil zlato z paralympijských her v Tokiu. Vypadl ve čtvrtfinále s Američanem Jasonem Tabanskym, který nakonec celý turnaj vyhrál a získal první paralympijskou medaili. Drahonínský poté nehledal výmluvy, naopak popsal, že se před soutěží cítil dobře.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Drahonínský

David Drahonínský | Foto: Ian Rice | Zdroj: Profimedia

„Já se před závodem po 14 dnech dokonce trochu vyspal. Cítil jsem se fajn, když jsem šel na trénink. Cítil jsem tady podporu fanoušků, prostě jsem to netrefil. Omlouvám se,“ popsal zklamaný David Drahonínský. Ani jeho trenér Jan Čermák nehledal po neúspěšném závodě žádné výmluvy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy lukostřelce Davida Drahonínského po jeho konci v paralympijském čtvrtfinále

„Příprava tady probíhala dobře a David se taky cítil dobře. Tady už není co dohnat. Jde o vyústění předchozích příprav a okolností. To už je jenom špička ledovce. Není co spravit nebo změnit,“ prohlásil Čermák.

„Soupeř byl prostě lepší. Neudělal moc chyb. Já jsem trefil snad jenom jednu desítku a s tím se rozhodně nevyhrává,“ uznal paralympijský vítěz z Tokia.

Další medailová naděje

David Drahonínský ale ještě na paralympiádě v Paříži nekončí, v pondělí bude v areálu před pařížskou Invalidovnou o medaile usilovat znovu - v mixu týmů s Šárou Pultar Musilovou, která v Paříži získala stříbrnou medaili a navázala tak na stříbrné paralympijské hry v Tokiu

Dvě medaile pro české lukostřelkyně. Pultar Musilová obhájila paralympijské stříbro, Brandtlová slaví bronz

Číst článek

„Já doufám, že to, že jsem teď neuspěl, mi vevnitř nakopne motor do mixu a snad to Šárce nepokazím. To by byla velká škoda, holkám se tady daří. Jednou to přijít muselo a přišlo to právě teď. Ale nejde o život, uroním slzu a jdeme dál. Pokusím se nějak nakopnout, abych se předvedl v trochu lepším světle,“ dodal světový rekordman a šestinásobný paralympijský medailista David Drahonínský.

Svou první paralympijskou medaili získal už na hrách v Pekingu v roce 2008. K lukostřelbě na vozíku se dostal potom, co v šestnácti letech kvůli náměsíčnosti vypadl z třetího patra a poranil si míchu.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme