Stolní tenista Suchánek má v Paříži jistou medaili. V semifinále ho čeká stejný soupeř jako před osmi lety

Stolní tenista na vozíku Jiří Suchánek postoupil na paralympiádě v Paříži do semifinále a má jistou medaili. Ve čtvrtfinálovém zápase porazil Slováka Petera Lovaše, který v týmové soutěži získal zlato. Suchánek si o medaili zahraje už ve středu, zápas o třetí místo se v této soutěži nehraje, medaili získají oba poražení ze semifinálových bojů.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stolní tenista Jiří Suchánek

Stolní tenista Jiří Suchánek | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: Profimedia

Postoupil jste do semifinále přes Slováka Lovaše, která v týmové soutěži získal zlato. O to více to je cennější skalp, nemyslíte?
Určitě, jsem moc šťastný. V průběhu roku hrál zápasy se světovou jedničkou i dvojkou a oba zvládl. Měl skvělou formu a hraje dobře. První dva sety jsem vyhrál trochu náhodou a ve třetím jsem se ho snažil dorazit co nejrychleji.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor se stolním tenistou Jiřím Suchánkem po postupu do paralympijského semifinále

Slovenští novináři se mě ptali na váš speciální úder, při kterém míček skončí těsně za sítí - a vozíčkář se tak k němu jen těžko dostává. I tohle vám zafungovalo?
Vzpomínám si, když jsem na paralympiádě v Riu hrál s jiným Slovákem, Jánem Riapošem, a dostal jsem ho stejným způsobem. Je to těžký úder i pro mě a vím, že ostatní hráči trénují na to, aby mi ho nedovolili zahrát. Je těžké si najít chvíli, kdy se povede zahrát. A v semifinále narazím na stejného soupeře jako před osmi lety, Francouze Fabiena Lamiraulta. Historie se opakuje.

Už jste získal bronz z Ria (2016) z individuální soutěže a bronz z Tokia (2021) z týmové soutěže s Petrem Svatošem. Nyní vás čeká klíčové semifinále.
Je to nádherný pocit. Uvidím, jak do zápasu vstoupím, ale letos jsem již Lamiraulta porazil a hraje se mi s ním mnohem lépe než s Polákem Rafalem Czuperem, který je ve druhé části losování. Jsem připraven, bude mít velkou podporu publika, ale já se to pokusím vytěsnit a zkusím zahrát svoje maximum.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme