Lukostřelci Drahonínský a Pultar Musilová získali v Paříži paralympijské stříbro z mixu

Lukostřelci David Drahonínský s Šárkou Pultar Musilovou získali na paralympijských hrách v Paříži stříbro. Ve finále soutěže smíšených dvojic prohráli s čínským párem Čchen Min-i, Čang Tchien-sin 143:147. Zopakovali tak umístění z předchozích her v Tokiu, kde bylo obsazení finále navlas stejné a čínští vozíčkáři tehdy zvítězili o šest bodů.

Aktualizováno Paříž (Aktualizováno: 13:55 2. 9. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stříbrní lukostřelci David Drahonínský a Šárka Pultar Musilová

Stříbrní lukostřelci David Drahonínský a Šárka Pultar Musilová | Foto: Martin Balucha | Zdroj: iROZHLAS.cz

Čeští reprezentanti ve čtvrtfinále kategorie W1 porazili Brazílii 144:121, v semifinále o bod vylepšili čerstvý paralympijský rekord čínské dvojice a nad Itálií zvítězili 146:138. Ve finále vedli od začátku Číňané, před posledním setem měli k dobru pět bodů a zlato v novém rekordu už jim nesebrala ani Čangova sedmička, nejslabší rána celého zápasu a jediný čínský šíp, který skončil mimo dva středové žluté kruhy.

Pultar Musilová skončila v Paříži druhá i v individuální soutěži, kde ji rovněž předčila světová jednička Čchen Min-i. Celkově vybojovala pátou paralympijskou medaili, Drahonínský jich má už sedm včetně dvou zlatých. Společně se na stupně vítězů dostali už potřetí, z Ria mají týmový bronz.

Podpora od Přindiše i Liptáka

Drahonínský si spravil náladu po individuální soutěži, v níž v neděli v roli obhájce prvenství vypadl ve čtvrtfinále a končil v slzách. „Včerejšek jsem hodil za hlavu. Přečetl jsem si spoustu zpráv, že jsem nikoho nezklamal. Psal mi třeba kajakář Vít Přindiš nebo střelec Jiří Lipták. Ne že mi půjčí brokovnici na soupeře, ale že se nemám za co omlouvat. Nejvíc mi pomohl můj kamarád Honza, který mi řekl, že nejsem kapela, abych furt vyhrával,“ uvedl v tiskové zprávě Českého paralympijského výboru.

Byl rád, že to Pultar Musilové nepokazil. „Stříbro je super,“ dodal. „David se strašně snižuje, je úplně skvělý parťák. Já si mix s ním vždycky strašně užívám, je takové naše štístko,“ reagovala jeho kolegyně. „Nevím, jak budu doma vysvětlovat čtvrté stříbro v řadě. Ale nemůžu být nenažraná, jsem šťastná, že ho mám,“ dodala s úsměvem.

Česká paralympijská výprava má v Paříži na kontě pět medailí (1-3-1). Lukostřelecký bronz přidala Tereza Brandtlová, šestnáctiletý plavec David Kratochvíl získal v bazénu zlato a stříbro.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme