Polský ministr chce vysvětlit, proč na olympiádě byli funkcionáři, jejichž sportovci v Paříži nesoutěžili

Na Letní olympijské hry v Paříži odletěli z Polska i představitelé svazů, jejichž sportovci se her neúčastnili. Ministr sportu Sławomir Nitras po nich chce veřejné vysvětlení. Vyzval taky Nejvyšší kontrolní úřad, aby udělal audit hospodaření Polského olympijského výboru.

Varšava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polští fanoušci během olympijských her v Paříži

Polští fanoušci během olympijských her v Paříži | Zdroj: Reuters

Na letní olympiádu vyjeli z Polska i představitelé svazů zimních sportů. Ministr chce vysvětlení.

Český neúspěch v Paříži? Soupeříme se státy, které do sportu dávají více prostředků, říká Šebek

Číst článek

„Kdybych přes čtyři roky odpovídal za sportovní svaz, pobíral za to peníze daňových poplatníků a nakonec by se žádný můj sportovec nekvalifikoval, to bych se sám sebe ptal, jestli mám na olympiádu jet. Moc rád si vyslechnu jejich vysvětlení,“ řekl polský ministr sportu a cestovního ruchu Sławomir Nitras ve vysílání rádia RMF FM.

Na olympijské hry v Paříži takto dorazili například představitelé svazů badmintonu, gymnastiky, surfingu, vodního lyžování nebo házené, ale také zimních sportů jako biatlonu, skeletonu nebo rychlobruslení.

Z olympiády v Paříži přivezli polští sportovci 10 medailí. Na hry ale odjelo 222 sportovců, 211 členů sportovních štábů včetně trenérů a 66 úředníků a členů svazů.

Polský ministr sportu a turismu Slawomir Nitras (uprostřed) během olympijských her v Paříži | Zdroj: Reuters

Kateřina Havlíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme