Věřím, že se sehrajeme, říká o spojení se Siniakovou Krejčíková. Před odletem je čeká ještě pražský turnaj

Tenistku Barbora Krejčíková při fasování olympijské kolekce vodní slalomáři a rychlostní kanoisté přivítali mexickou vlnou. I když raketu od vítězného finále ještě nevzala do ruky, na olympiádu se čerstvá wimbledonská šampionka těší.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Nádherné přivítání. Jsem moc ráda, že tady mohu být. Těším se na to, že s ostatními sportovci budeme závodit a snažit se přivézt medaile,“ řekla tenistka Krejčíková během fasování kolekce na olympijské hry v Paříži. Od vodních slalomářů a rychlostních kanoistů dostala i záchranný kruh s podpisy a nápisem Jeden tým.

Prezident Pavel přijal české wimbledonské vítězky, od tenistek dostal rakety a míčky

Číst článek

„Měla jsem možnost to zažít už na minulé olympiádě, jak jsme si hodně fandili a byli jsme hodně pospolu. Všichni se semkneme a táhneme za jeden provaz. Bude to nádherný zážitek,“ potvrzuje pospolitost českých sportovců na olympiádě.

Na pařížských Hrách se kromě dvouhry představí i ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou. Spolu vyhrály šest grandslamových turnajů i olympijské zlato v Tokiu, v roce 2023 se však jejich cesty rozešly. Nyní se úspěšná dvojice představí na Livesport Prague Open a následně i v Paříži.

„Věřím, že se sehrajeme dobře, bude se nám dařit a potom na to navážeme na olympiádě,“ říká před pražským turnajem Krejčíková. Ačkoliv se pár rozpadl, nejsou totiž mezi hráčkami napjaté vztahy.

„Ani když jsme se loni rozešly, tak to nebylo nic osobního. V osobní rovině jsme na tom pořád stejně, jsme na tom dobře,“ potvrzuje, že obnovení tenisového páru nic nebrání.

Čeští olympionici vítají tenistku Barboru Krejčíkovou mexickou vlnou při fasování olympijské kolekce | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Povinnosti šampionky

Jako vítězka Wimbledonu má za sebou hektické dny. V neděli po finále tančila s vítězem mužského turnaje Španělem Carlosem Alcarazem, setkala se s britskou princeznou Kate, americkou zpěvačkou Pink nebo hercem Tomem Cruisem.

„Chtěl se mnou potkat, sám požádal o schůzku. Gratuloval mi k vítězství, že to bylo super. Bavili jsme se o sportu, oba jsme vášniví sportovci,“ popisovala Krejčíková setkání s americkým hercem.

Příliš času na odpočinek tak česká tenistka neměla, vůbec jí to ale nevadí. „Usíná se mi dobře, jsem večer úplně hotová, unavená, protože těch povinností je teď hodně, ale jsou to moc příjemné povinnosti,“ říká Krejčíková, která na fasování olympijské kolekce přijela z audience u prezidenta Petra Pavla na Pražském hradě.

Karolína Laura Hornová, lbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme