Leclerc předčil v kvalifikaci v Baku oba piloty Red Bullu a bude útočit na třetí triumf sezony

Monacký jezdec Charles Leclerc vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Ázerbájdžánu formule 1 a získal čtvrtou pole position za sebou. Čtyřiadvacetiletý jezdec Ferrari předčil na městské trati v Baku oba rivaly z Red Bullu - Sergio Pérez skončil druhý, Max Verstappen třetí. Leclerc může v nedělním závodě zaútočit na třetí vítězství v této sezoně a pokusí se sesadit Verstappena z pozice lídra mistrovství světa. V tuto chvíli na něj ztrácí devět bodů.

Baku Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Charles Leclerc.

Charles Leclerc. | Foto: LEONHARD FOEGER | Zdroj: Reuters

Rodák z Monte Carla vyhrál v Baku kvalifikaci podruhé za sebou. Nejrychlejší čas 1:41,359 zajel v samotném závěru. Leclerc vybojoval patnáctou pole position v kariéře a šestou v sezoně. V kariéře dosud vyhrál čtyři závody MS, ale v Ázerbájdžánu se na stupně vítězů ještě nikdy nedostal.

Dobrou formu potvrzuje také Pérez. Vítěz předchozí Grand Prix Monaka, který uzavřel minulý týden s Red Bullem novou smlouvu do roku 2024, ztratil na Leclerca 282 tisícin sekundy. Také Mexičan může výrazně zamotat boj o titul, v tuto chvíli ztrácí na Verstappena ze třetí příčky patnáct bodů. V závodě bude obhajovat loňský triumf.

V deštivém Monaku si pro triumf dojel Pérez, vítěz kvalifikace Leclerc se propadl na čtvrté místo

Číst článek

Verstappen stejně jako Leclerc v Ázerbájdžánu dosud na stupních vítězů nestál. Před rokem dostal čtyři kola před koncem defekt a závod nedokončil. V neděli se vedle něj ve druhé řadě postaví Carlos Sainz z Ferrari.

Do první desítky se vedle pátého George Russella a sedmého Lewise Hamiltona dostali také oba piloti AlphaTauri - Pierre Gasly a Júki Cunoda. Mezi elitou naopak chybějí jezdci McLarenu. Lando Norris se kvalifikoval jako jedenáctý, Daniel Ricciardo skončil hned za ním.

Úvodní část kvalifikace byla přerušena po nehodě Lance Strolla z Aston Martinu. Kanadský pilot vyvázl po nárazu do zdi bez zranění.

Velká cena Ázerbájdžánu odstartuje v neděli ve 13.00.

Kvalifikace na Velkou cenu Ázerbájdžánu, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Baku:
1. Leclerc (Mon./Ferrari) 1:41,359, 2. Pérez (Mex./Red Bull) -0,282, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,347, 4. Sainz (Šp./Ferrari) -0,455, 5. Russell (Brit./Mercedes) -1,353, 6. Gasly (Fr./AlphaTauri) -1,486, 7. Hamilton (Brit./Mercedes) -1,565, 8. Cunoda (Jap./AlphaTauri) -1,697, 9. Vettel (Něm./Aston Martin) -1,732, 10. Alonso (Šp./Alpine) -1,814.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme