Golfistka Klára Spilková si zahraje mezi elitou, v kvalifikaci získala kartu na LPGA

Klára Spilková získala jako první česká golfistka hrací kartu na nejprestižnější okruh LPGA. V osmikolové závěrečné fázi kvalifikace, kterou dlouho vedla, obsadila čtvrté místo.

Pinehurst/USA (Aktualizováno: 9:30 4. 11. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Spilková získala kartu na LPGA

Klára Spilková získala kartu na LPGA | Foto: Andrew Boyers | Zdroj: Reuters

Spilková se s jistotou vešla mezi 48 hráček, které si v Severní Karolíně možnost startů na LPGA v příštím roce zajistily.

I druhá dcera Petra Kordy vítězí. Nelly Kordová ovládla svůj první turnaj na okruhu LPGA

Číst článek

„Kvalifikace byla dlouhá a únavná. Odpočítávala jsem jednotlivá kola, ale při samotné hře jsem se cítila výborně. Řekla jsem si, že na sebe nebudu nijak tlačit a hrála jsem to, co jsem potřebovala. Trefovala jsem fairwaye, zasahovala greeny a hrála na dva paty,“ uvedla golfistka v tiskové zprávě.

Třiadvacetiletá účastnice olympiády v Riu a loňská vítězka turnaje Ladies European Tour v marockém Rabatu měla po dvou turnajích na hřištích číslo šest a sedm v Pinehurst skóre -11. Od druhého do šestého kola se držela v čele.

„Před starty jsem byla nervózní, ale při hře už ne. Soustředila jsem se a hrála jsem na pohodu a s úsměvem. Obě hřiště mi seděla, hraju rovné rány, takže mi užší fairwaye, ani bunkery a vody nevadily,“ uvedla členka reprezentačního Czech Golf Teamu.

Před osmým kolem měla víceméně jasno, že o kartu na LPGA nepřijde a zahrála v něm tři rány nad par. Celkově měla skóre -11 a jistě udržela čtvrté místo. „Hrála jsem znovu naplno, možná trochu víc na riziko než předtím, ale zkoušela jsem skórovat. I když se to nepovedlo, jsem s výsledkem spokojená,“ řekla.

Po závěrečném patu objala caddieho Martina Konečného a utírala slzy dojetí. „Dokázali jsme to!“ napsala Spilková v angličtině k videu na sociálních sítích. „Mám kartu na LPGA pro příští rok. Po těch třech týdnech hry v řadě to byl pro mě výjimečný moment. Díky, Martine Konečný. Díky všem,“ doplnila.

Svůj program v roce 2019 bude teprve řešit. Podle tiskové zprávy hodlá vedle amerického okruhu hrát nadále i na Ladies European Tour, jelikož má ambice kvalifikovat se na Solheim Cup, dámskou obdobu Ryder Cupu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme