‚Měl bych ještě závodit, jistotu kvalifikace nemám.‘ Ondra chce v Budapešti potvrdit účast v Paříži

Sportovní lezec Adam Ondra skončil i s pochroumaným ramenem v kvalifikaci olympijské kombinace v Budapešti druhý. Stoprocentní jistotu postupu na Hry do Paříže ale stále ještě nemá, i když už o své účasti nepochybuje a stvrdit jí může definitivně v sobotu.

Budapešť Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Ondra v olympijské kvalifikaci v Budapešti bojuje o svou druhou účast na olympijských hrách

Adam Ondra v olympijské kvalifikaci v Budapešti bojuje o svou druhou účast na olympijských hrách | Foto: Marton Monus | Zdroj: Reuters

„Ukázalo se, že čistě matematicky ještě prokázané není, že jsem se na olympiádu dostal, takže bych měl ještě určitě závodit,“ říká sportovní lezec Adam Ondra, který už ale i tak nějak počítá, že Paříž klapne. Pochroumanému ramenu v Budapešti navzdory.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká Adam Ondra a jeho fyzioterapeutka o pochroumaném rameni

„Jsou tam nějaké scénáře, že by se to mohlo ještě nepovést, kdybych odstoupil a byl dvacátý, nebo se úplně promíchalo pořadí. Takže i z tohohle důvodu bude určitě racionální pokračovat,“ vysvětluje Ondra.

Po celkovém třetím místě v Šanghaji na úvodním podniku kvalifikační série o postup na olympijské hry do Paříže Ondrovi nakonec k jistotě účasti zatím nestačilo ani druhé místo, ze kterého v budapešťském Ludovika kampusu prošel do semifinále závěrečného kvalifikačního závodu.

Levé rameno si pochroumal ve čtvrtek v úvodní disciplíně boulderingu, i s touto komplikací ale skončil v kvalifikaci lezení na obtížnost třetí a celkovou druhou příčku udržel.

„Vypadá to relativně dobře, zjistili jsme, že je to jenom ve svalu. I vzhledem k tomu, že můj osobní pocit je, že se to od rána výrazně zlepšilo, to vidíme pozitivně,“ těší českého lezce.

Pozitivní slova fyzioterapeutky

A slova Ondry potvrzuje i jeho fyzioterapeutka Gabriela Vráblíková, která nechce mluvit ani o zranění. „Máme den a pár hodin k tomu a za tu dobu se to hodně zlepšilo. Jednalo se o nějaký zakřečovaný sval, v jednom takovém typickém nepříjemném kroku. U boulderů se to občas děje, u lezců jsou náchylnější zejména kolena a ramena,“ vysvětluje.

Boulderingem mělo od 10 hodin pokračovat semifinále olympijské kombinace, které ale bylo kvůli nepříznivému počasí v Budapešti odloženo. Lezení na obtížnost je na programu od 14 hodin.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme