Basketbalisté Washingtonu drží naději na postup, Satoranský při výhře proměnil jen první střelu

Basketbalisté Washingtonu Wizards vyhráli v NBA druhé domácí utkání za sebou. Devátý tým tabulky Východní konference v hlavním městě Spojených států padl 90:100. Wizards ale i 14 zápasů před koncem základní části nadále ztrácejí na osmou postupovou příčku do play-off přes tři výhry, protože Miami si doma poradilo se sedmým Detroitem 108:74.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský proti Orlandu

Tomáš Satoranský proti Orlandu | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Washington si v této sezoně vylepšil bilanci na 8 výher a žádnou porážku, pokud svého soupeře udrží pod 100 nastřílených bodů. Kromě obrany celého týmu byl tentokrát důležitý útočný příspěvek náhradníků. Z hráčů základní sestavy měl totiž dvouciferný počet nastřílených bodů u svého jména pouze Bradley Beal s 23 body, šesti doskoky a sedmi asistencemi.

LeBron James byl nejlepším střelcem dne NBA. Zaznamenal celkem 36 bodů a deset doskoků

Číst článek

Druhý nejvytíženější člen Wizards Tomáš Satoranský sice proměnil úvodní střelecký pokus, ale dalších sedm z jeho ruky už obroučkou nepropadlo, a proto zůstal 2 bodech, ke kterým připojil za 37 minut hry šest doskoků a sedm asistencí. Jeff Green měl na kontě osm bodů a Bobby Portis šest.

Střídající pivot Thomas Bryant se postaral o 21 bodů a 10 doskoků, Jabari Parker o 19 bodů a devět doskoků. Náhradník jediného Čecha v zámořské soutěži na pozici rozehrávače Chasson Randle dodal 13 bodů, když dal tři z pěti trojek.

DC F A M I L Y

03:18 – 14. 03. 2019

22 210

„Ano, Thomas (Bryant) odvedl opravdu dobrou práci. Dařilo se mu hlavně po cloně a seběhu ke koši, čímž na soupeřovu obranu vyvíjel tlak a držel ji v permanenci. K tomu ještě dobře doskakoval, což bylo taky dost důležité,“ popisoval pro zámořské novináře po utkání Parker.

„Líbilo se mi to, radost mám hlavně z náhradníků,“ říkal washingtonský kouč Scott Brooks. „Zejména Thomas Bryant, když přišel, dával do toho hodně energie a přesně to jsme potřebovali. Přestože se nám tolik v ofenzivě nedařilo, bojovali jsme a ve čtvrté čtvrtině jsme to i po vyrovnání soupeře nakonec zvládli.“

Golden State zastavili Rockets

Vítězové posledních dvou ročníků NBA z Golden State Warriors zastavili i bez Kevina Duranta devítizápasovou vítěznou sérii Houstonu, který na jeho palubovce porazili v koncovce 106:104. Rockets se v poslední minutě nepodařilo úplně smazat šestibodové manko.

Klay Thompson zařídil pro vítěze 30 bodů, pivot DeMarcus Cousins se postaral o 27 bodů, osm doskoků, sedm asistencí a dva zisky. Stephen Curry přidal 24 bodů. Nikdo další se už do dvouciferných čísel nedostal. V dresu Rockets zaznamenal 29 bodů a 10 asistencí James Harden a Chris Paul 24 bodů. Sekundovali jim Eric Gordon s 17 body a Clint Capela s 13 body a stejným počtem doskoků.

Houston tak v tabulce Západní konference přeskočila Oklahoma, která si posun na třetí příčku zajistila vítězstvím nad Brooklynem 108:96. Režíroval ho svým 40. více než třicetibodovým triple double, protože zapsal 31 bodů, 12 doskoků a 11 asistencí. Paul George dodal 25 bodů a devět doskoků. Nets táhl střídající Spencer Dinwiddie s 25 body.

NBA:

Washington - Orlando 100:90 (za domácí Satoranský 2 body, 6 doskoků, 7 asistencí), Atlanta - Memphis 132:111, Houston - Golden State 104:106, Miami - Detroit 108:74, Oklahoma City - Brooklyn 108:96, Phoenix - Utah 97:114.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme