Nečekaný šampion v silničním závodě. Vackovi obhajobu titulu překazil dvacetiletý talent Přidal

Mistrem republiky v závodě cyklistů s hromadným startem se stal poprvé v kariéře dvacetiletý Tomáš Přidal ze stáje Elkov-Kasper. Druhý byl na společném šampionátu Česka a Slovenska v Jevíčku Michael Kukrle, třetí dojel Vojtěch Kmínek.

Jevíčko (Svitavsko) (Aktualizováno: 18:06 23. 6. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Tomáš Přidal (archivní foto) se stal mistrem České republiky v závodě s hromadným startem

Cyklista Tomáš Přidal (archivní foto) se stal mistrem České republiky v závodě s hromadným startem | Foto: Jan Brychta | Zdroj: ČTK

Obhájce titulu a vítěz čtvrteční časovky Mathias Vacek, který bude mezi muži jediným reprezentantem na silnici na olympijských hrách v Paříži, obsadil páté místo s více než minutovou ztrátou na vítěze.

Přidal rozhodl o triumfu v samém závěru 203,2 kilometru dlouhého závodu. Trať zvládl v čase 4:44:42, „Těžko se tomu věří. V závěru nebylo nad čím přemýšlet. Narval jsem to tam jako první a vyšlo to,“ řekl Přidal.

Právě poslední zatáčku před cílovou rovinkou označil za kritický okamžik i nakonec těsně druhý Michael Kukrle. „Chybělo mi tam najet do poslední zatáčky z prvního fleku. To jsem chtěl, ale chtělo to o trochu dřív. Sice jsem ho dotahoval na pásce, ale těsně to nevyšlo. Byla to chyba,“ popisoval pro Radiožurnál Sport souboj o zlato stříbrný medailista Kukrle.

Výsledky mistrovství ČR v silniční cyklistice v Jevíčku (Svitavsko ) - závod s hromadným startem:

Muži (203,2 km): 1. Přidal (Elkov-Kasper) 4:44:42, 2. Kukrle (Felt Felbemayr) stejný čas, 3. Kmínek (Padronés-Cortizo) -1, 4. Schuran (ATT Investments) -13, 5. M. Vacek (Lidl-Trek) -1:13, 6. Kašpar (ATT Investments) -1:53, 7. Lukeš (Elkov-Kasper) -1:59, 8. Bittner (dsm-firmenich PostNL) -3:32, 9. M. Kopecký (Novo Nordisk), 10. J. Ťoupalík (Elkov-Kasper) oba -3:33.

dan, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme