Grand Prix na ploché dráze v Praze vyhrál už potřetí slovenský závodník Vaculík, Češi neuspěli

Plochodrážní Grand Prix České republiky v Praze vyhrál potřetí za sebou slovenský závodník Martin Vaculík. Pro Čechy Václava Milíka s Janem Kvěchem skončil závod už po základním programu rozjížděk, neprobojovali se mezi semifinálovou osmičku.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plochodrážní Grand Prix České republiky v Praze vyhrál potřetí za sebou slovenský závodník Martin Vaculík

Plochodrážní Grand Prix České republiky v Praze vyhrál potřetí za sebou slovenský závodník Martin Vaculík | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Čtyřiatřicetiletý Vaculík předčil ve finále Švéda Fredrika Lindgrena a úřadujícího mistra světa Poláka Bartosze Zmarzlika. Čtvrtý skončil další polský jezdec Dominik Kubera.

Vaculík sobotním triumfem napodobil stejný kousek Australana Jasona Crumpa a Brita Taie Woffindena. Crump vyhrál na oválu břevnovského stadionu Markéta v letech 2002 až 2004, dnes poslední Woffinden v letech 2013 až 2015.

„Tohle je naprostý sen, něco neuvěřitelného. Vůbec nevím, co k tomu říct, je to strašný příval emocí, neskutečný pocit. Cítím se tady vždycky jako doma. Musím všem tady poděkovat za obrovskou podporu,“ řekl Vaculík, jenž se v celkovém pořadí posunul po čtvrtém z 11 závodů na páté místo. Na vedoucího Zmarzlika ztrácí osm bodů.

Jednatřicetiletý Milík, který startoval v domácím závodě na divokou kartu, získal čtyři body a skončil třináctý. O devět let mladší Kvěch, jenž si pro tuto sezonu vybojoval stálé místo v celém seriálu mistrovství světa, měl na kontě o bod méně a byl čtrnáctý.

Grand Prix České republiky, závod MS na ploché dráze v Praze:

Finále: 1. Vaculík (SR), 2. Lindgren (Švéd.), 3. Zmarzlik, 4. Kubera (oba Pol.), ...13. Milík, 14. Kvěch (oba ČR).

Pořadí MS (po 4 z 11 závodů): 1. Zmarzlik 66 bodů, 2. J. Holder (Austr.) 54, 3. Lambert (Brit.) 53, ...15. Kvěch 13, 17. Milík (oba ČR) 4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme