Přívratský přidal k bronzu na Evropských hrách další medaili. Stříbro si vystřílel malorážkou

Puškař Jiří Přívratský vybojoval na Evropských hrách v Polsku stříbrnou medaili v třípolohové střelbě z malorážky. Ve Vratislavi nestačil v duelu o zlato na maďarského soupeře Zalána Peklera, i tak ale navázal na páteční bronz ze vzduchové pušky.

Krakov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Přívratský.

Přívratský už splnil kvótu pro olympiádu v roce 2024 (ilustrační foto) | Zdroj: facebooková stránka Czech Shooting News

Dvaadvacetiletý Přívratský jako světová jednička v této disciplíně postoupil do osmičlenného finále ze šestého místa v kvalifikaci. Zatímco ve vzduchovce neudržel ve vyřazovací fázi vedení, tentokrát pozici účastníka rozstřelu o zlato udržel a postoupil do něj jako lídr.

Česká výprava má na Evropských hrách druhou medaili. Na zlato Miculyčové navázal bronzový Přívratský

Číst článek

V souboji s Peklerem v úvodu dvakrát vedl, pak šel ale do náskoku soupeř a českému reprezentantovi už nepomohl ani oddechový čas za stavu 6.10. O rok starší Pekler zvítězil 16.10 a získal na hrách už třetí zlato po vzduchovkářských triumfech s týmem a v mixu. Navrch získal pro svoji zemi účastnické místo na olympijských hrách v Paříži.

Přívratský už kvótu pro olympiádu v roce 2024 splnil vloni pátým místem ve vzduchovce na mistrovství světa v Káhiře. V třípolohové malorážce navázal na bronz z mistrovství Evropy, které vybojoval před rokem právě na vratislavské střelnici. Letos už v této disciplíně vyhrál dva závody Světového poháru.

Dvanácté místo obsadil ve Vratislavi Petr Nymburský, jemuž k postupu z kvalifikace chyběly tři body.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme