V Mladé Boleslavi startuje automobilová Rally Bohemia. K favoritům patří dvojice Kopecký - Dresler

Už 44. ročník nabídne automobilová Rally Bohemia. Další závod mistrovství České republiky startuje v Mladé Boleslavi na Staroměstském náměstí ve 14 hodin. Ve dvou dnech nabídne jedenáct rychlostních zkoušek o délce 150 kilometrů.

Mladá Boleslav Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rally Bohemia

Rally Bohemia | Foto: Petr Eliáš

K největším favoritům patří posádka mladoboleslavského továrního týmu Jan Kopecký - Pavel Dresler s vozem Fabia R5. Šestinásobní vítězové soutěže, kteří v letošním seriálu domácího mistrovství ještě nenašli přemožitele. Vyhrávat Jana Kopeckého baví. Prozradil, co za úspěšnými výsledky stojí. 

Přehrát

00:00 / 00:00

44. ročník Rally Bohemia

„Věcí je samozřejmě víc, musí se to skládat ze všeho – jezdce, spolujezdce, toho mám špičkového a pak samozřejmě špičkové zázemí, které máme v továrním týmu. Tyto věci, když zapadnou dohromady, tak to funguje. Tady v Čechách jsme vyhráli spoustu závodů a chtěli bychom v tom pokračovat. Když je člověk v továrním týmu a má tolik zkušeností jako máme my s Pavlem, tak se se prakticky ais nic jiného nečeká,“ vysvětlil pro Radiožurnál.

Cestu za sedmým triumfem na Bohemce budou chtít Janu Kopeckému znepříjemnit především Václav Pech nebo Jan Černý. Umístění v první desítce by pak považoval za úspěch zkušený Štěpán Vojtěch. Ten se letos v domácím šampionátu představí poprvé. Samotná soutěž je pro něj srdeční záležitostí.

„Považujeme ji i za domácí, takže z těchto dvou aspektů je to pro nás. Rádi si vzpomene na dobu, kdy jsme závodili, a ukázat se trošku fanouškům. Máme auto, které je trošku letité, ale Bohemka se nabízí,“ uvedl Vojtěch.

Velký závazek 

Oblibu v rally získal v posledních letech někdejší mistr Evropy v kategorii cestovních vozů Břetislav Enge. Startuje mezi historiky. Se startovním číslem 1 rozhodně nechce své fanoušky zklamat. 

„Pro mě je to docela velký závazek, protože startovní číslo 1 jsem ještě v životě neměl a ani jsem nedoufal, že ho někdy v životě mít budu. K rally jsem se vrátil jenom pro to, abych se nějak bavil, a abych neshnil,“ vyprávěl Enge.  

Rychlostní zkoušky na Rally Bohemia s sebou přinesou, vedle bojů o nejlepší časy, také uzávěrky. První den přímo v Mladé Boleslavi bude neprůjezdné Staroměstské náměstí nebo ulice Železná, Masná, Pivovarská a Klaudiánova. V neděli pak v době konání soutěže neprojedete mezi obcemi Vinec, Rokytovec, Malé Horky, Strenice, Niměřice nebo Horní Cetno. Od devíti do devatenácti hodin pak nebude možné jet v centru soutěže ulicemi Regnerova, Bezděčínská, Vinecká, Pod Borkem a také Pražskou branou a znovu Staroměstským náměstím, kde v neděli bude znám vítěz letošního 44. ročníku. 

Pavel Petr, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme