Ani nevím. Nevybavuji si to, shodují se vítězové letošní Velké pardubické. Podobný závod nepamatují

6900 metrů s 31 překážkami nerozhodlo. Poprvé v historii měla Velká pardubická ne jednoho, ale dva vítěze. 134. ročník legendárního dostihu vyhráli po dramatickém závěru v tzv. „mrtvém doběhu“, kdy byli v cíli oba koně ve stejnou chvíli, Sexy Lord s žokejem Jaroslavem Myškou a Godfrey v sedle s žokejem Janem Faltejskem.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve stopadesátileté historii se to stalo poprvé. Velká pardubická měla tentokrát hned dva vítěze. 134. ročník slavného dostihu skončil tzv. „mrtvým doběhem“ osmiletých koní Sexy Lorda a Godfreyho

Ve stopadesátileté historii se to stalo poprvé. Velká pardubická měla tentokrát hned dva vítěze. 134. ročník slavného dostihu skončil tzv. „mrtvým doběhem“ osmiletých koní Sexy Lorda a Godfreyho | Foto: Petr Guth | Zdroj: ČTK

„Můj pocit byl bezprostředně po projetí cílem, že vyhrál Honza. Zarazilo mě, že dlouho nevěděli,“ vyprávěl žokej Jaroslav Myška, který se ve Velké pardubické dočkal premiérového vítězství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkali dva vítězové Velké Pardubické po rozhodnutí o „mrtvém doběhu“

I když se o něj nakonec musel dělit se zmiňovaným Honzou - tedy dalším žokejem Janem Faltejskem. Nejprve byl přitom vítězem vyhlášen právě Myška v sedle Sexy Lorda.

Po dlouhém zkoumání ale dostihová komise oznámila, že v cíli byl v úplně stejnou chvíli také Faltejsek na Godfreym. Cílové foto ale nevydala.

Podle vyjádření mluvčí Dostihového spolku Kateřiny Nohavové došlo k technické závadě na straně dodavatele této služby. A pokud není cílová kamera, rozhodují rozhodčí. A ti prý využili všech dostupných záběrů.

„Nevím, jak to vyhodnocovali. Možná bych to také rád viděl,“ řekl Myška. Trenéra Godfreyho Dalibora Töröka překvapilo, že se na finální výsledky čekalo ještě asi čtvrt hodiny po doběhu.

„Nejdříve se dozvíme nějaký neoficiální výsledek, pak zase oficiální. Myslím, že v takovém dostihu by mělo být jasně dáno, kdo vyhrál. Já jsem za ten výsledek rád a nemíním ho nějak napadat,“ prohlásil Török.

Myslel jsem si, že jsem prohrál. Ale jsem spokojený, hlásí jeden z vítězů Velké pardubické Myška

Číst článek

Na tiskové konferenci pak oba vítězní žokejové - Faltejsek i Myška - marně vzpomínali, jestli už tzv. „mrtvý doběh“ někdy dříve zažili.

„To ani nevím. Já také ne. Nevybavuji si to. Asi nebyly důležité, jestli nějaké byly,“ shodli se oba žokejové.

Jan Faltejsek, který vloni vyhrál se Sacamirem, si připsal v sedle Godfreyho už sedmý triumf ve Velké pardubické. Už příští rok by se tak mohl zařadit mezi legendy dostihového sportu. Bude totiž útočit na rekordních osm prvenství Josefa Váni.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme