Collinsová má úžasné výsledky. Musím neutralizovat její zbraně, říká Krejčíková o soupeřce pro osmifinále

Tenistka Barbora Krejčíková zažívá ve Wimbledonu hodně zkoušek trpělivosti. Kvůli častým dešťům tráví hodně času čekáním na zápasy, a protože nastupuje i ve čtyřhře, je na dvorcích od brzkého rána do pozdního večera. Na výkony to ale negativní dopady nemá.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková postoupila ve Wimbledonu do osmifinále singlu | Zdroj: Profimedia

Tenistka Barbora Krejčíková postoupila do osmifinále Wimbledonu a v Londýně si tím vyrovnala své maximum na travnatém grandslamu. Nad Španělkou Jessica Bouzas Maneiro vedla v utkání třetí kola 6:0, 4:3 a 40:0, když soupeřka kvůli potížím se zády duel předčasně vzdala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Barbora Krejčíková prožívala přerušený zápas kvůli dešti

Současný Wimbledon je zatím neustálé čekání kvůli dešti a odkládání zápasů, a protože česká tenistka zatím nedostává největší kurty se střechou a hraje i v soutěži deblistek, je těch průtahů dvakrát tolik.

„Čekání je náročné. Ale jsem ráda, že poté, co jsme přišly na kurt, jsem chytla začátek a vedla. Myslím, že to bylo v zápase dost důležité,“ řekla Krejčíková po zápase třetí kola dvouhry.

Dohrávka a nejistota

Až po deváté hodině večer nastupovala k velmi krátké dohrávce deblu, a stále ještě neznala svou další soupeřku pro osmifinále singlu, protože Beatriz Haddadová Maiaová z Brazílie a Danielle Colinsová ze Spojených států ještě v té době neměly svůj vzájemný duel dohraný. 

„S Beatriz jsem trénovala před začátkem turnaje. Vysoká levačka, dobře servíruje. Collinsová zase hraje hodně rány odzadu. Jak momentálně hraje ale nevím, protože jsem jí moc neviděla. Vím ale, že má úžasné výsledky. Takže určitě se podívám na zápas, který budou holky hrát. A vymyslíme, jak jejich zbraně neutralizovat a jak využít naopak moje zbraně,“ řekla po skončení svého zápasu Krejčíková.

Když se pak zpětně podívala na zbytek zmíněného zápasu, zjistila, že v něm zvítězila Američanka Collinsová. Krejčíkovou čeká volnější neděle, kdy má na programu pouze deblový duel od 13.30.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme