Lehečka otočil zápas proti Kruegerovi a po pětisetové bitvě postoupil do třetího kola US Open

Jiří Lehečka postoupil poprvé do třetího kola tenisového US Open. Domácího Američana Mitchella Kruegera porazil na betonu v New Yorku po velkém obratu a více než čtyřech hodinách 6:7, 0:6, 6:4, 6:4, 7:5.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lehečka postoupil na US Open do třetího kola

Jiří Lehečka postoupil na US Open do třetího kola | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletý Lehečka dál vylepšuje na posledním grandslamu sezony své maximum. O osm let staršího Kruegera, který prošel do hlavní soutěže z kvalifikace, předčil v poměru vítězných míčů 67:44. V utkání zaznamenal 29 es. V boji o osmifinále vyzve Rusa Andreje Rubljova, nebo Francouze Arthura Rinderknecha.

Mladoboleslavský rodák Lehečka, který letos vynechal Roland Garros, Wimbledon i olympijské hry v Paříži kvůli únavové zlomenině bederního obratle, nemohl dlouho najít recept na soupeřovo podání. První set ztratil v tie-breaku, ve druhém dostal „kanára“ a ve třetí sadě prohrával už 0:3.

Poté ale český tenista předvedl velký obrat. Třetí set otočil díky dvěma brejkům a od té chvíle byl na servisu stoprocentní. Čtvrtou sadu získal díky brejku v páté hře a v rozhodující sadě prolomil soupeřův servis v jedenáctém gamu. Utkání doservíroval k vítězství a zužitkoval druhý mečbol.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme