Muguruzaová smetla Šarapovovou a zahraje si semifinále French Open proti Halepové

Španělská tenistka Garbiňe Muguruzaová je podruhé na pařížské antuce v semifinále. Předloňská vítězka Roland Garros deklasovala ve čtvrtfinále Rusku Marii Šarapovovou za sedmdesát minut 6:2 a 6:1. Její soupeřkou bude světová jednička Rumunka Simona Halepová, která vyhrála 6:7, 6:3 a 6:2 nad Angelique Kerberovou z Německa.

Paříž (Aktualizováno: 16:48 6. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Grabine Muguruzaová ne čtvrtfinále French Open.

Grabine Muguruzaová ne čtvrtfinále French Open. | Foto: Thibault Camus | Zdroj: AP/ČTK

Čtyřiadvacetiletá Muguruzaová měla zápas s turnajovou osmadvacítkou od začátku pod kontrolou. Hrála důrazně, přitom byla i přesnější a profitovala ze 27 nevynucených chyb Šarapovové v utkání. Držela přemožitelku Karolíny Plíškové z třetího kola neustále pod tlakem a po třech porážkách se nad Ruskou radovala z výhry.

1:27

Krejčíková s tak dlouhým pobytem v Paříži nepočítala, po postupu do deblového semifinále musela hledat hotel

Číst článek

Španělská svěřenkyně trenéra Sama Sumyka ještě neztratila v turnaji set a má šanci v případě postupu do finále stát se světovou jedničkou.

Její semifinálovou soupeřkou bude Simona Halepová, která si poradila s Angelique Kerberovou 6:7, 6:3 a 6:2.

Halepová udělala v prvním setu 30 chyb, stále jen dotahovala náskok Němky a tie-break ztratila poměrem 2:7. Postupně se dostala do rytmu, agresivněji returnovala a diktovala výměny delšími údery. Po zisku druhé sady se ve třetí rychle dostala do vedení 2:0 a vyhrála nad Kerberovou stejně jako v semifinále Australian Open.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Sloane Stephensová a Madison Keysová. Dvě Američanky se v boji o finále v Paříži utkají poprvé od roku 2002, kdy Serena Williamsová porazila obhájkyni titulu Jennifer Capriatiovou.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 39 milionů eur):
Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Muguruzaová (3-Šp.) - Šarapovová (28-Rus.) 6:2, 6:1, Halepová (1-Rum.) - Kerberová (12-Něm.) 6:7 (2:7), 6:3, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme