Siniaková je na French Open ve finále čtyřhry. S Gauffovou porazily americký pár ve třech setech

Česká tenistka Kateřina Siniaková si na Roland Garros zahraje o třetí titul ve čtyřhře. V semifinále s Američankou Cori Gauffovou porazily 5:7, 6:4 a 6:2 americkou dvojici Desirae Krawczyková, Caroline Dolehideová.

Paříž (Aktualizováno: 19:42 7. 6. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Kateřina Siniaková

Tenistka Kateřina Siniaková | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Ve finále Siniaková s Gauffovou nastoupí proti Italkám Saře Erraniové a Jasmine Paoliniové, která může v Paříži získat double. V sobotu se představí ve finále dvouhry proti světové jedničce Ize Šwiatekové z Polska.

Finance jsou v tristním stavu. Splátky snad nebudou smrtící, říká nový šéf tenisového svazu Kotrba

Číst článek

Česko-americká dvojice vstoupila do zápasu dobře a v prvním setu se ujala vedení 5:2. Jenže Krawczyková s Dolehideovou skóre otočily. Pak už zápas opět patřil Siniakové s Gauffovou, která ve čtvrtečním semifinále dvouhry nestačila na Šwiatekovou.

Siniaková na pařížské antuce v deblu triumfovala už v letech 2017 a 2021. Celkem má osmadvacetiletá česká hráčka na kontě sedm grandslamových titulů ve čtyřhře, všechny získala s Barborou Krejčíkovou.

Gauffová bude usilovat o první grandslamový titul ve čtyřhře. Dvacetiletá Američanka se může pochlubit singlovým triumfem z loňského US Open a finálovou účastí z Roland Garros v roce 2022.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme