Raducanuová udolala Martincovou a dorovnala stav česko-britského souboje na 1:1, rozhodne sobota

České tenistky hrají s Velkou Británií po prvním dnu kvalifikace Poháru Billie Jean Kingové v Praze nerozhodně 1:1. O vyrovnání se postarala světová dvanáctka Emma Raducanuová, která porazila Terezu Martincovou dvakrát 7:5. V úvodní dvouhře na štvanické antuce si Markéta Vondroušová poradila s Harriet Dartovou jasně 6:1 a 6:0.

Praha (Aktualizováno: 16:22 15. 4. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězný debut na antuce mezi profesionály v podání Emmy Raducanuové

Vítězný debut na antuce mezi profesionály v podání Emmy Raducanuové | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

V první hře udělala nervózní Vondroušová dvě dvojchyby a o servis přišla. Ještě ve druhém gamu prohrávala 15:40, ale pak jí Britka pomohla dvojchybu. A zvrat přinesla další výměna - Vondroušová při dobíhání míče spadla, ale soupeřka trefila místo zcela odkrytého dvorce síť.

Šestnáctiletá Fruhvirtová se debutu v reprezentaci nebojí. V Miami uvěřila, že dokáže porážet ty nejlepší

Číst článek

Od té doby česká tenistka vývoj kontrolovala a v prvním setu ztratila už jen pět výměn. Ne zcela zaplněné ochozy malého centrkurtu roztleskala svými oblíbenými kraťasy, třeba i při brejkbolu soupeřky, či vydařeným lobem a smečí. Zápas se 101. hráčkou světa rozhodla za 55 minut ziskem dvanácti her v řadě.

„Ze začátku byla velká nervozita, ale potom jsem se dostala do zápasu. Hrozně si to tady užívám. Nestává se často, že bychom hrály na Štvanici, takže je to skvělý,“ řekla na kurtu dvaadvacetiletá Vondroušová, která si v týmové soutěži vylepšila bilanci na šest výher a jednu porážku.

Vítěznou premiéru mezi profesionály na antuce prožila překvapivá vítězka loňského US Open Emma Raducanuová. Terezu Martincovou porazila ve dvou setech, obě sady se ovšem hráčky dlouho přetahovaly.

Martincová měla v utkání debutantek v soutěži družstev první setbol. Za stavu 5:4 ale trefila síť a o set přišla. Ve druhém setu vedla 4:1, ale náskok dvou brejků neudržela. V dlouhé deváté hře měla ještě tři brejkboly, neuspěla a v koncovce více chybovala.

V závěru odvážnější britská tenistka tak po vítězství 7:5 a 7:5 dorovnala stav utkání.

Sobotní program rozehrají od 11:30 týmové jedničky Vondroušová a loňská vítězka US Open Raducanuová. Poté by měly hrát Martincová s Dartovou.

Zápas případně rozhodne čtyřhra, do které český kapitán Petr Pála nahlásil šestnáctiletou Lindu Fruhvirtovou s Marií Bouzkovou. Nominace na sobotní zápasy je možné změnit. V českém týmu figuruje ještě Karolína Muchová.

Vítězky česko-britského duelu postoupí do finálového turnaje, který je v plánu na zatím neurčeném místě 8. až 13. listopadu.

Výsledek 1. dne kvalifikace

ČR - Velká Británie 1:1 

Vondroušová - Dartová 6:1, 6:0, Martincová - Raducanuová 5:7, 5:7.

ČTK, apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme