Zraněná Siniaková tenistkám v Poháru Billie Jean Kingové nepomůže, kapitán povolal i Fruhvirtovou

Zraněná světová deblová jednička Kateřina Siniaková vypadla z nominace tenistek na duel s Velkou Británií v kvalifikaci o postup na finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové. Kapitán Petr Pála ve čtvrtek oznámil. že tým doplnila Marie Bouzková a premiérově povolal i šestnáctiletou Lindu Fruhvirtovou. Utkání se uskuteční příští týden 15. a 16. dubna na antuce pražské Štvanice na malém centrkurtu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Linda Fruhvirtová

Česká tenistka Linda Fruhvirtová | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

Jedničkou Češek pro zápas bude finalistka Roland Garros i olympiády v Tokiu Markéta Vondroušová a v sestavě jsou ještě Tereza Martincová a Karolína Muchová.

Australské tenistky se představí v Poháru Billie Jean Kingové, nahradí tak vyloučené Rusky

Číst článek

Siniaková vzdala koncem března na turnaji v Miami duel třetího kola kvůli potížím v oblasti žeber.

„Čekal jsem na zprávu od Katky a od doktorů, jak to bude vypadat, do poslední chvíle,“ řekl v nahrávce pro média Pála. Bouzkovou a nadějnou Fruhvirtovou povolal ve středu večer.

Po nedělním srazu začnou tenistky trénovat v pondělí. „A už to doufám pojede bez zranění a nemilých překvapení,“ přál si Pála. Kapitáni mají případně ještě možnost vyměnit až tři hráčky hodinu před losem pořadí zápasů (14. dubna).

Kvůli zranění lokte nemůže Pála počítat se světovou dvojkou a loňskou vítězku Roland Garros Barborou Krejčíkovou. K dispozici tentokrát po domluvě s kapitánem nebudou dřívější jedničky týmu Karolína Plíšková a Petra Kvitová.

Britská sestava

Britský tým povede dvanáctá hráčka světa Emma Raducanuová. Loňskou senzační šampionku grandslamového US Open ve výběru kapitánky Anne Keothavongové doplňují Harriet Dartová, Katie Swanová a Sonay Kartalová.

S Británií půjde o první vzájemný souboj v tenisové soutěži družstev žen. Češky vyhrály soutěž jedenáctkrát. Britky se dostaly čtyřikrát do finále, naposledy před 41 lety.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme