Biatlonová královna se rozloučí s fanoušky. Dahlmeierová pojede svůj poslední závod

Sedminásobná mistryně světa a dvojnásobná olympijská vítězka Laura Dahlmeierová, která na jaře ukončila kariéru, absolvuje v sobotu svůj poslední biatlonový závod. Šestadvacetiletá Němka se zúčastní tradiční exhibice na fotbalovém stadionu Schalke 04 v Gelsenkirchenu, kde budou startovat i čeští reprezentanti Markéta Davidová a Michal Krčmář.

Gelsenkirchen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Laura Dahlmeirová vládne biatlonistkám

Laura Dahlmeirová vládne biatlonistkám | Foto: Murad Sezer | Zdroj: Reuters

Dahlmeierová měla vytvořit dvojici s Erikem Lesserem, který však onemocněl a zaskočí za něj Philipp Nawrath. „Dám do toho všechno, aby se můj poslední závod povedl. Nemusím za každou cenu vyhrát, už jenom být tady je skvělé,“ řekla jedna z nejlepších biatlonistek posledních let, která v Gelsenkirchenu slavila vítězství v roce 2013 s Florianem Grafem.

‚Už necítím stoprocentní vášeň.‘ Biatlonová šampionka Dahlmeierová ve 25 letech ukončila kariéru

Číst článek

I když v květnu skončila s profesionálním sportem, stále se udržuje v kondici a v listopadu dokonce závodila na mistrovství světa v horském maratonu.

K biatlonu se Dahlmeierová, která studuje v Mnichově sportovní vědu, nedávno vrátila jako televizní spolukomentátorka při Světovém poháru ve Francii.

Exhibice v Gelsenkirchenu se zúčastní deset dvojic, které absolvují na 1,3 km dlouhém okruhu nejprve závod s hromadným startem a poté stíhačku. Prvenství budou obhajovat Italové Dorothea Wiererová a Lukas Hofer.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme