Lake Lindsey Way. Sjezdovka v kanadském středisku Lake Louise ponese jméno Lindsey Vonnové

Soutěžní sjezdovka pro závody lyžařského Světového poháru v Lake Louise ponese jméno Lindsey Vonnové. V kanadském dějišti americká hvězda rychlostních disciplín slavila 18 ze svých 82 vítězství v elitním seriálu a tamní pořadatelé na její počest přejmenují svah na Lake Lindsey Way.

Lake Louise Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká lyžařka Lindsey Vonnová

Americká lyžařka Lindsey Vonnová | Zdroj: Reuters

Oznámili to v její nepřítomnosti, protože Vonnová kvůli zranění musela tento soutěžní víkend vynechat. Poděkovat mohla alespoň prostřednictvím videokonference.

„Je to neuvěřitelné. Jsem za to nesmírně vděčná,“ vzkázala z domovského Vailu.

Čtyřiatřicetiletá lyžařka chtěla původně už po této sezoně ukončit kariéru. V minulém týdnu si ale při pádu v tréninku poranila koleno, a protože nemohla v oblíbeném kanadském středisku nastoupit, počítá ještě pro příští ročník se starty v Lake Louise.

Do té doby by ráda pokořila absolutní rekord v počtu vítězství ve Světovém poháru. Od legendárního Švéda Ingemara Stenmarka dělí nejúspěšnější lyžařku historie čtyři vítězství.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme