štědrovečerní večeře

štědrovečerní večeře v textech na iROZHLASU

Sto let kapra se salátem

Praha| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

Kapr je v České republice neodmyslitelným symbolem Štědrého večera. Pro mnoho rodin je smažený kapr s bramborovým salátem tradičním pokrmem a já jsem ráda, že patříme mezi jeho občasné vyznavače.

Praha| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

O bramborovém salátu. Už zase?!

Bramborový salát není jenom českou a slovenskou výsadou. Je hojně oblíbenou záležitostí jak o svátečních vánočních dnech, tak i v běžném vaření. Teď nastal čas na přemýšlení o štědrovečerní večeři.

3:01

|Evelyna Kulíšková |Zprávy z domova

Vánoce bez stresu. Čím dál více Čechů tráví Štědrý večer v restauracích, na kaprovi netrvají

Štědrovečerní večeři v restauraci si dává stále víc Čechů. Shodují se na tom restauratéři, které oslovil Český rozhlas. Rostoucí zájem hlásí podniky hlavně ve větších městech. Podle předvánočního průzkumu Asociace hotelů a restaurací nabízí štědrovečerní menu asi polovina z nich. Hosté si můžou dopřát vánoční exotiku, ve výběru ale nechybí ani klasická ryba, houbový kuba nebo bramborový salát a cukroví.