Jarní jízdu veteránů zpestří na Helfštýně dar od uměleckých kovářů

Hradní kovárnu na hradě Helfštýně v noci obsadili umělečtí kováři. Společně vykovali zvětšeninu historického volantu, který bude dárkem pro účastníky Jarní jízdy veteránů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hrad Helfštýn

Hrad Helfštýn | Foto: Aleš Spurný

Jízda veteránů, která se dnes na Přerovsku koná, má cíl na hradě Helfštýně. Právě z hlavy jeho kastelána se zrodil nápad na neobvyklý dárek pro příznivce veteránů z Oldtimer klubu, kteří si na hradě dají sraz.

Devět uměleckých kovářů během noci společně vykovalo zvětšeninu volantu staré pragovky. Jeho součástí je i „rodný list“, který je ukryt ve speciální schránce ve středovém dílu volantu. Vložený papír nese datum a podpisy všech autorů jako památku pro příští generace.

Každý z kovářů měl na starosti určitou část volantu. Jednotlivé díly potom byly složeny dohromady. Hotový volant váží podle odhadu jednoho z kovářů mezi 15 až 20 kilogramy.

Jana Zemková, Kateřina Kozmová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme