Mazda, Suzuki a Yamaha pochybily při měření spotřeby a emisí, oznámil japonský úřad

Japonští výrobci motorových vozidel Mazda, Suzuki a Yamaha pochybili při měření spotřeby a emisí ve vyráběných automobilech. Oznámilo to ve čtvrtek japonské ministerstvo dopravy. Firmám nařídilo v červenci vyšetřování poté, co automobilka Nissan Motor zjistila na základě interní kontroly obdobná pochybení, napsala agentura Reuters.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mazda, Suzuki a Yamaha pochybily při měření spotřeby a emisí.

Mazda, Suzuki a Yamaha pochybily při měření spotřeby a emisí. | Zdroj: Reuters

Představitelé Mazdy a Suzuku agentuře Reuters potvrdili, že předložili zprávy o testování ministerstvu, ale další komentář odmítli. Firma Yamaha Motor potvrdila, že testování prováděla nepatřičně.

Akcie společnosti Mazda v reakci oslabily o zhruba 1,8 procenta, akcie Suzuki ztratily 6,3 procenta a akcie Yamahy klesly o necelé procento.

Letos v červenci oznámila automobilka Nissan Motor pochybení v měření emisí výfukových plynů a spotřeby paliva v téměř všech svých závodech v Japonsku. Zjištění se týká 19 modelů prodávaných na domácím trhu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme