Venkovní scény a zrušené prázdniny. Divadla chtějí v létě nahradit koronavirový výpadek představení

Divadla napříč Českem se - pokud to pandemická situace dovolí - chystají hrát v létě pod širým nebem. Některá ruší tradiční divadelní prázdniny nebo plánují nově postavit či rozšířit venkovní scény. Na to se chystá třeba pražské Studio DVA, které bude letos na Vyšehradě už po osmnácté pořádat Metropolitní léto hereckých osobností.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z inscenace Duety

Z inscenace Duety | Foto: Jerry Háša | Zdroj: Studio DVA

Hořká komedie Tři grácie z Umakartu se Zlatou Adamovskou, Ilonou Svobodovou a Anežkou Rusevovou bude mít premiéru právě na vyšehradské letní scéně 21.června. Za Studio Dva pokračuje Tomáš Přenosil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Divadla se chystají na pracovní léto. Kde je najdete? Dozvíte se v reportáži

„Nově také otevíráme letní scénu na pražském Výstavišti a na libeňském zámečku na nádvoří, v Praze se tak za námi můžete vydat na tři místa,“ popsal pro Český rozhlas marketingový ředitel divadla Tomáš Přenosil.

„Pokud byste si chtěli udělat výlet nebo jste mimopražští tak se s námi můžete potkat také ve Vítězné u Dvora Králové nebo tvrzi Divice nedalo Loun,“ dodal.

Šapitó Azyl78

Nový open air prostor chystá Hudební divadlo Karlín na výstavišti v Letňanech, kde uvede mimo jiné odloženou premiéru muzikálu Rebelové. Hrát by se mělo také na Kampě, kde chystají inscenaci o Janu Werichovi s Vojtěchem Kotkem v hlavní roli.

„Starého Wericha má za úkol zahrát Vašek Kopta. Já hraju mladého Wericha nebo spíš takové jeho vnitřní já, takže se na stárnutí tolik nepřipravuju. Spíš se připravuju na vnitřní moudrost, kterou myslím, že Werich nasál už jako malý kluk,“ vysvětlil v jednom z rozhovorů.

Prostor pro hostování svých kolegů - šapitó Azyl 78 - připravuje na výstavišti v Holešovicích Cirk La Putyka. Moravské divadlo se zase chystá otevřít od konce května na měsíc venkovní scénu na Výstavišti Flora a brněnské Divadlo Bolka Polívky nově pozve diváky do amfiteátru ve sportovním areálu na Kraví hoře.

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme