Lábus, Dekkadancers a Česká filharmonie spojí síly. Uvedou inscenaci Jonathan Livingston Racek

V pražském Rudolfinu ve středu v premiéře uvedou inscenaci Jonathan Livingston Racek. V adaptaci kultovního díla Richarda Bacha, které vypráví o svobodě a poznání, vystoupí tanečníci ze souboru Dekkadancers a vybraní hudebníci České filharmonie. Inscenaci uvedou letos pouze pětkrát, naposledy příští pondělí. Další představení chystají na začátek příštího roku.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generální zkouška hry Jonathan Livingston Racek v koprodukci Dekkadancers a České filharmonie

Generální zkouška hry Jonathan Livingston Racek v koprodukci Dekkadancers a České filharmonie | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: ČTK

V prostorách Dvorany Rudolfina doplní tanečníky, hudebníky a dirigenta také dva přední čeští herci: Jiří Lábus a Vilém Udatný. Ti budou celé představení provázet diváky mluveným slovem.

Režie a choreografie se ujal trojnásobný držitel Cen Thálie za tanec Ondřej Vinklát. Bestsellerovou novelu Jinathan Livingston Racek vydal americký spisovatel Richard Bach před více než 50 lety. Podle tvůrců inscenace je ale její odkaz stále aktuální.

Tereza Cedidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme