VIDEO: ‚V boji za svobodu riskovali všechno.‘ Mádlův film Vlny představuje trailer

Film Vlny režiséra a scenáristy Jiřího Mádla představil svůj trailer. Drama zavede diváky do Prahy 60. let, konkrétně do prestižní redakce Československého rozhlasu. Tamní novináři mění zaběhnutá pravidla a dostanou se kvůli tomu do nebezpečného střetu s tajnými službami. Příběh je inspirovaný skutečnými osobnostmi.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dobové drama Vlny zavede diváky do období pražského jara, tedy osudného roku 1968, kdy Československo začala okupovat vojska Varšavské smlouvy. Příběh dvou bratrů zasadil filmař Jiří Mádl do prostředí někdejšího Československého rozhlasu.

Ve Varech uvedou nové filmy Parkanové, Mádla i Havelky. V porotě zasedne Rush s Křenkovou

Číst článek

Zároveň pracuje se skutečnými dobovými událostmi a atmosférou rozhlasového týmu, jehož redaktoři byli odhodláni přinášet nezávislé zprávy za každou cenu.

Mladý novinář Tomáš, který se stará o mladšího bratra, netuší, že redaktoři jsou v hledáčku tajných služeb. Smyčka se začne utahovat ve chvíli, kdy se objeví nahrávka, jejíž odvysílání by mohlo změnit mnohé osudy. A Tomáš řeší dilema: má se zapsat do historie, nebo chránit bratra?

„Předsevzali jsme si, že budeme velký divácký film. Ale zároveň budeme mít hodnotu, kterou oceňují festivaly,“ popsal pro Radiožurnál Mádl.

VIDEO: ‚Pokud to odvysílají, změní svět.‘ Podívejte se na teaser thrilleru Vlny z historie rozhlasu

Číst článek

Do hlavní role svého dosud nejvíce ambiciózního filmu, který odhaluje zatím utajené události z historie Československého rozhlasu, obsadil režisér herce Vojtěcha Vodochodského. Jeho mladšího bratra hraje Ondřej Slupka.

Vedle nich zazáří Táňa Pauhofová, Stanislav Majer, Martin Hofmann, Vojtěch Kotek, Marika Šoposká, Igor Bareš, Petr Lněnička, Matyáš Řezníček či Jan Nedbal.

Vlny se dočkají zvláštního uvedení na prestižní filmové přehlídce v Karlových Varech. Snímek, jehož koproducentem je i Český rozhlas, se pak chystá do kin 15. srpna.

ako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme