Britský úřad zkoumá prodej lístků na koncerty Oasis. Ceny začínaly na 2200 korunách, pak se zdvojnásobily

Britský antimonopolní úřad CMA ve čtvrtek oznámil, že zahájil vyšetřování společnosti Ticketmaster v souvislosti s prodejem vstupenek na koncerty britské skupiny Oasis. Prodejce použil takzvané dynamické ceny, které rostly spolu s poptávkou a mnohdy dosáhly dvojnásobku původní nabídky.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Členové kapely Oasis na snímku z roku 2006. Zleva Gem Archer, Noel Gallagher, Andy Bell a Liam Gallagher

Kapela Oasis před týdnem oznámila, že podnikne první společné turné po 15 letech. Lístky na koncerty v Británii a Irsku se začaly prodávat v sobotu (archivní foto) | Foto: Paul Yeung | Zdroj: Reuters

„Úřad CMA prověřuje, zda prodej vstupenek na koncert skupiny Oasis společností Ticketmaster neporušil zákon na ochranu spotřebitele,“ uvedl úřad.

‚Ve frontě před vámi je půl milionu lidí.‘ Zájem o lístky na Oasis přetížil rezervační systémy

Číst článek

CMA prověří, zda se společnost Ticketmaster dopustila nekalých obchodních praktik, zda lidé měli jasné a včasné informace o možné změně ceny a zda na kupující nebyl vyvíjen nátlak k rychlému nákupu. Úřad slíbil nejprve shromáždit informace od prodejce, od managementu kapely i pořadatele koncertů. Fanoušky kapely CMA vyzval ke sdílení důkazů o nákupu lístků.

Kapela Oasis před týdnem oznámila, že podnikne první společné turné po 15 letech. Lístky na koncerty v Británii a Irsku se začaly prodávat v sobotu. V prodeji bylo více než milion lístků, jejichž ceny začínaly na zhruba 74 librách, což je v přepočtu asi 2200 korun. První koncert by se měl konat 4. července 2025 ve velšském Cardiffu.

Metodu dynamických cen slíbila prověřit i britská vláda. Irský antimonopolní úřad uvedl, že prodej lístků vzbudil „oprávněné znepokojení“.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme