‚Ve frontě před vámi je půl milionu lidí.‘ Zájem o lístky na Oasis přetížil rezervační systémy

Britská kapela Oasis v sobotu dopoledne zahájila prodej lístků na své první turné po 15 letech. Autoři například známého hitu Wonderwall slíbili celkem 17 koncertů ve Velké Británii a Irsku. Zájem ale byl tak enormní, že přetížil rezervační systémy a fanoušci ve virtuální frontě čekali několik hodin od zahájení prodeje.

Londýn (Aktualizováno: 16:18 31. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Členové kapely Oasis Liam and Noel Gallagherovi nakreslení na stěně v Manchesteru

Prodej lístků na Oasis provází technické potíže (ilustrační foto) | Foto: Phil Noble | Zdroj: Reuters

Registrační systémy hlásily problémy téměř okamžitě od spuštění v deset hodin dopoledne našeho času. Zájemci dostávali chybová hlášení. Stránky se jim vůbec nenačetly, jiní se dostali na čekací listinu. Kromě nich tam ale byly stovky tisíc dalších. Jedna z fanynek na sociální síti X sdílela, že je „jen“ půl milionu lidí od svého lístku. Pořadatelé přitom očekávali, že na koncerty dorazí celkem asi milion a půl návštěvníků.

Problémy s prodejem lístků se objevily už krátce po pátečním předprodeji. Překupníci je začali nabízet několikanásobně dráž - průměrně se cena za místo na stání pohybovala v přepočtu okolo 4 500 korun (150 liber). Už několik hodin po skončení předprodeje ale začaly některé portály lístky na Oasis prodávat za 30 tisíc. Na koncerty v Londýně dokonce i za necelých 179 tisíc.

Comeback po patnácti letech

O návratu bratrů Liama a Noela Gallagherových se dlouho spekulovalo. Oasis patří mezi nejúspěšnější britské kapely všech dob a jsou jedním z nejdůležitějších představitelů žánru britpop. Kromě Wonderwall vydali taky třeba hity Don't Look Back In Anger nebo Stop Crying Your Heart Out.

Mezi bratry ale dlouhodobě rostlo napětí, které dosáhlo vrcholu v roce 2009 v Paříži. Tehdy se před vystoupením na festivalu Rock en Seine v zákulisí pohádali a manažer kapely musel vystoupení zrušit. Noel Gallagher pak ohlásil, že skupinu opouští, protože už nemůže se svým mladší sourozencem spolupracovat, a bratři zahájili úspěšné sólové kariéry.

Bára Vránová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme