Pražské jaro letos uvede přes 40 koncertů. Hudebníci přijedou z Itálie, Francie nebo Španělska

Pražské jaro bude mít letos francouzský šarm, španělský temperament, italský orchestr i cizokrajný herbář. 74. ročník hudebního festivalu letos uvede více než 40 koncertů a představí i novou grafiku inspirovanou květinami. Zahrají na něm špičkoví hudebníci nejen z Česka, ale i z Itálie, Francie nebo třeba Španělska. Jejich koncerty můžete navštívit od 12. května do 4. června.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Symfonický orchestr Českého rozhlasu

Symfonický orchestr Českého rozhlasu, ilustrační foto | Foto: Filip Jandourek

Letošní ročník zahájili pořadatelé v kostele Sv. Vavřince v Praze a jak říkají, nový ročník festivalu bude výjimečný. Vystoupí na něm světoznámý orchestr Santa Cecilia z Říma, světoznámý klavírista Jan Lisiecki nebo třeba dirigent John Nelson, který povede Českou filharmonii. Tradiční zahajovací koncert Má vlast od Bedřicha Smetany pak zahraje německý orchestr s českým dirigentem Jakubem Hrůšou.

Jak říká ředitel festivalu Roman Bělor, hudebníci letos zahrají nejen v Rudolfinu, Obecním domě, Národním divadle, ale i třeba v DOXu nebo v pražských kostelích.

Návštěvníci budou mít možnost poslechnout si symfonii i neformálně, tentokrát na ostrově Kampa. Mimoto festival představí i doprovodný program masterclass hobojisty Jeffrey Rathbuna nebo Mezinárodní soutěž pro hráče na flétnu nebo hoboj.

Zuzana Nevolová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme