SOUTĚŽ: Muklové a Šlajsny. Vyhrajte knižní příběh o kilech kokainu, českém vězeňství a jedné nápravě

„Pokud jste si mezi lety 2010 a 2020 dali někde v Praze dobrou čáru kokainu, nejspíš to byl ten, co jsem přivezl z Holandska,“ píše ve své knize Daniel Flasza. Z pobytu ve vězení si přinesl debutový román, psaný během výkonu trestu „pěkně postaru“ propiskou do mnoha sešitů. O Mukly a Šlajsny, čerstvě oceněné cenou pro Nejkrásnější českou knihu roku v kategorii Krásná literatura, si můžete zahrát v pravidelné soutěži webu iROZHLAS.cz.

KNIŽNÍ SOUTĚŽ Za mřížemi Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Kokain jsem měl v krvi a taky v trenkách. Byl pečlivě zabalený v igelitu, přilepený k mýmu rozkroku, přetažený elastickým spodním prádlem a cestoval se mnou z Prahy jako můj jediný spolujezdec. Byl jsem ‚high‘ asi jako Charlie Sheen v nejlepších letech,“ popisuje Daniel Flasza první cestu přes hranice.

„I slepý by viděl, jak jsem sundanej,“ přidává. Měl jsem toho dost v sobě a u sebe ještě víc než dost, množství větší než malé, jak nám to vykládá zákon, a to jsem ani nevěděl, že za to hrozí trest odnětí svobody deset až osmnáct let, stejně jako za vraždu.“

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Za mřížemi na stránkách desítek sešitů ručně sepsal svou dealersko-feťáckou kariéru prolnutou se skutečnými zážitky z vězení, které – jak sám říká – „ještě okořenil trochou cestopisu a špetkou amatérské filozofie“.

Popisuje fungování mezinárodního obchodu s kokainem, poukazuje na chyby a nedostatky českého vězeňského systému a trestního řádu – anebo jen tak volně vypráví zážitky ze svého života z pohledu odsouzeného drogového dealera.

Otevřeně a s lehkým perem píše o kontroverzních tématech, jako je legalizace a dekriminalizace omamných látek, prostituce nebo drogové závislosti, čímž čtenářům otvírá dveře do kriminálního světa, jenž obvykle zná jen člověk, který si jím sám prošel. Knihu vydalo OKRAJ MEDIA.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o pět knih Muklové a šlajsny, napište nám až do pátku 21. června do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Mukl, ve smyslu vězeň, je iniciálová zkratka kterých slov?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme